Afirmatiile Oficiale de ULTIM MOMENT ale lui Nicusor Dan privind Fraudele la Alegeri, Concertele Coldplay

Nicusor Dan a facut o serie de afirmatii oficiale de ultim moment privind fraudele la alegerile locale 2024, dar si cu privire la concertele Coldplay.

Afirmatiile Oficiale ULTIM MOMENT Nicusor Dan Fraudele Alegeri Concertele Coldplay

Nicusor Dan, primarul Capitalei, a făcut câteva declarații esențiale privind situațiile controversate din sectoarele 1 și 2. Acesta a subliniat importanța legitimității aleșilor și necesitatea unei verificări amănunțite a procesului electoral pentru a înlătura orice suspiciuni de nereguli.

„Legitimitatea aleșilor este fundamentul democrației. Birourile electorale trebuie să ia oricât timp este nevoie pentru a verifica și a înlătura orice suspiciune cu privire la corectitudinea procesului electoral,” a afirmat Nicusor Dan. Acesta a subliniat că verificările trebuie să fie exhaustive pentru a asigura transparența și corectitudinea procesului electoral.

Nicusor Dan a atras atenția asupra unei practici extrem de grave: înlocuirea proceselor verbale semnate de membrii comisiei din secția de votare cu alte procese verbale trimise biroului electoral. „Fapta de a înlocui procesul verbal semnat de membrii comisiei din secția de votare cu un alt proces verbal trimis biroului electoral este extrem de gravă și trebuie cercetată urgent de parchete,” a declarat el. Cu toate acestea, Dan a recunoscut că nu are informații precise despre frecvența acestor incidente și dacă au influențat rezultatul votului.

Nicusor Dan a semnalat o problemă majoră legată de buletinele de vot. „Este anormal de mare numărul de buletine de vot care au ajuns în secții și nu au ajuns la alegători și numărul de buletine de vot care au ajuns la alegători și nu au mai ajuns în urne,” a subliniat primarul, cerând o analiză detaliată a modului în care buletinele de vot au dispărut.

Organizarea procesului electoral a fost, de asemenea, criticată de Nicușor Dan, care a menționat starea de epuizare a membrilor birourilor electorale și formalitățile neîncheiate la câteva zile după alegeri. „Este inadmisibilă organizarea procesului electoral, cu membri ai birourilor electorale la limita epuizării și formalități neîncheiate la câteva zile de la alegeri. AEP nu a avut nicio preocupare în toți acești ani să adapteze procesul electoral la exemplele de bună practică din alte țări,” a concluzionat el.

În altă ordine de idei, pentru bucureștenii și turiștii care participă la concertele Coldplay de pe Arena Națională în această seară și mâine, Primăria Capitalei, TPBI și STB pun la dispoziție mijloace suplimentare de transport sustenabil cu program prelungit. Vor fi disponibile autobuze electrice, troleibuze cu autonomie și autobuze hibride, menite să faciliteze deplasarea participanților la eveniment și să promoveze un mediu nepoluant.

„Ne bucurăm să fim partenerul artiștilor și organizațiilor care promovează un mediu nepoluant și proiecte de sustenabilitate,” a declarat Nicusor Dan, evidențiind angajamentul Primăriei Capitalei față de un transport urban mai verde și mai eficient.