Angajamentele Oficiale de ULTIM MOMENT pe care Ministrul Apararii le Anunta Romanilor in Plin Razboi

Ministrul Apararii aduce in atentia a milioane de romani angajamentele oficiale asumate de catre Romania in plin razboi in Ucraina, ce spune Angel Tîlvăr.

Angajamentele Oficiale ULTIM MOMENT Ministrul Apararii Anunta Romanilor Plin Razboi

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a participat la o serie de discuții importante cu omologii săi europeni și americani, punând accent pe sprijinul continuu al României pentru Ucraina în contextul intensificării conflictului din regiune.

Ministrul Apărării, la Bruxelles, a avut întrevederi cu ministrul apărării al Regatului Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin III, și ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov. Cu această ocazie, ministrul român a salutat inițiativa doamnei Ollongren de a organiza acest dialog constructiv, subliniind importanța colaborării internaționale în aceste momente critice.

Ministrul Apărării, in cadrul discuțiilor, a evidențiat progresele remarcabile realizate de România, inclusiv operaționalizarea rapidă a Centrului de Pregătire pentru piloții F-16. Acest proiect, de o relevanță semnificativă pentru Ucraina, reprezintă un pas esențial în consolidarea capacităților de apărare aeriană ale regiunii.

„Eforturile României în susținerea Ucrainei au fost recunoscute la cel mai înalt nivel, în diferite formate în care și România este parte. I-am asigurat pe aliații și partenerii noștri că se pot baza pe România în cadrul acestui efort internațional”, a declarat Angel Tîlvăr.

Ministrul Apărării a accentuat necesitatea identificării de soluții multinaționale pentru asigurarea sustenabilității capabilităților antiaeriene ale Ucrainei, în contextul intensificării atacurilor Federației Ruse asupra infrastructurii civile și militare. În acest sens, sprijinul suplimentar cu sisteme de apărare antiaeriană este crucial.

În cadrul întrevederii cu omologul său ucrainean, Rustem Umerov, Tîlvăr a reafirmat angajamentul ferm al României de a continua sprijinul pentru Ucraina atât timp cât va fi necesar. Discuțiile au inclus detalii despre operaționalizarea Centrului de instruire a piloților de aeronave F-16 de la Fetești, destinat atât piloților români, cât și celor ucraineni. România va continua să contribuie la instruirea militarilor ucraineni în diverse formate, consolidând astfel capacitățile de apărare ale Ucrainei.

În lumina evoluțiilor situației de securitate din Ucraina și din regiunea Mării Negre, ministrul Tîlvăr a subliniat importanța inițiativei României, Turciei și Bulgariei de a contracara amenințarea minelor marine în Marea Neagră, asigurând astfel libertatea de navigație în această zonă strategică.

Discuțiile cu ministrul ucrainean au avut loc în marja reuniunii miniștrilor apărării din țările membre NATO și a unei noi întâlniri a Grupului de contact pentru Ucraina în domeniul apărării, subliniind angajamentul constant al comunității internaționale în sprijinul Ucrainei.