Hotarari Oficiale de ULTIM MOMENT ale lui Nicusor Dan pentru Bucuresti in Noul Mandat de Primar

Nicusor Dan a anuntat o serie de hotarari oficiale de ultim moment pentru Bucuresti in noul mandat de primar, ce masuri sunt puse in aplicare.

Hotarari Oficiale ULTIM MOMENT Nicusor Dan Bucuresti Noul Mandat Primar

Nicusor Dan a anunțat începerea procesului de modernizare a sistemului de iluminat public din Capitală, un pas important pentru îmbunătățirea infrastructurii urbane și eficientizarea consumului de energie.

„Am început procesul de modernizare a sistemului de iluminat public din Capitală,” a declarat Nicusor Dan. „Am instalat deja aproximativ 1.900 corpuri noi de iluminat, din cele 4.900 leduri achiziționate cu cele 25 milioane lei fonduri nerambursabile obținute de la Administrația Fondului pentru Mediu.”

Printre străzile unde lucrările au fost finalizate se numără Bd. Theodor Pallady și Bd. Camil Ressu. În prezent, echipele de muncitori lucrează intens pe str. Drumul Taberei, cu planuri de extindere a modernizărilor pe alte artere majore, inclusiv Calea Crângaşi, str. Turda, Bd. Bucureştii Noi, Calea Griviţei, Bd. Ion Mihalache, str. Braşov și Șoseaua Virtuţii.

Nicusor Dan afirma ca, in total, programul de finanțare va permite modernizarea sistemului de iluminat de pe 15 artere mari din București. „În scurt timp vom demara procedura de achiziție pentru încă 7.800 leduri pentru a moderniza iluminatul public de pe alte 34 de artere intens circulate,” a adăugat Nicușor Dan. Pentru această nouă achiziție, primăria a obținut suplimentar 50 milioane lei nerambursabili de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Aceste investiții vor duce la înlocuirea a 10% din iluminatul public din București, ceea ce presupune și reducerea cheltuielilor cu iluminatul public cu peste 10 milioane lei anual.

Nicusor Dan anunta ca in acest weekend, Calea Victoriei și Strada Humulești din sectorul 5 al Capitalei devin spații de distracție și relaxare în cadrul evenimentului „Străzi Deschise, București – Promenadă Urbană”.

Calea Victoriei va găzdui o serie de evenimente artistice destinate tuturor vârstelor. Vor fi organizate activități creative și educative pentru copii, momente de teatru de animație, expoziții care recreează atmosfera Bucureștiului de altădată, instalații de artă interactivă, concerte evocative ale perioadei interbelice, parade spectaculoase și o varietate de activități ce promovează sănătatea pe timpul sezonului estival.

Programul „Străzi Deschise” continuă cu activități artistice și sportive pe Strada Humulești, între Șos. Sălaj și Strada Trompetului, în sectorul 5. Începând cu ora 10:00, în ambele zile de weekend, trecătorii sunt invitați să participe la activități sportive antrenante, zone de joacă pline de energie, miniterenuri de fotbal, tenis de picior, baschet și ping-pong.

Această inițiativă reflectă eforturile administrației locale de a transforma Bucureștiul într-un oraș mai atractiv și mai prietenos pentru locuitorii săi, îmbinând modernizarea infrastructurii cu crearea de spații de recreere și culturale.