Schengen: Problemele Oficiale de ULTIM MOMENT la Granite care Afecteaza Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen are dezvaluite o serie de probleme oficiale de ultim moment la granite, care afecteaza finalizarea aderarii Romaniei, iata ce se intampla.

Schengen Problemele Oficiale ULTIM MOMENT Granite Afecteaza Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen este in centrul atentiei in continuare in aceasta perioada, iar asta pentru ca vorbim despre o serie de probleme serioase care afecteaza sistemul, iar finalizarea aderarii Romaniei ar putea fi deasemenea pusa in pericol, pentru ca trecerile ilegale prin partea de est a Europei au crescut cu aproape 100% in primele 5 luni din 2024, fata de 2023.

Schengen are granitele externe pazite de toate tarile aflate la maginea spatiului, iar pentruzona de Est vorbim despre o crestere a trecerilor ilegale dinspre Belarus, iar desi Romania nu e direct afectata, numarul mare de migranti care pot ajunge in Germania, Austria, Italia, Franta, Olanda, Belgia, poate afecta finalizarea aderarii Romaniei in 2024.

Schengen are nevoie de intarirea protectiei la granitele, iar finalizarea aderarii Romaniei ar produce beneficii majore din acest punct de vedere, insa felul in care evolueaza trecerile ilegale ar putea afecta intr-o mare masura ceea ce se intampla, chiar daca tara noastra lucreaza cu diversi parteneri pentru a-si asigura ducere ala bun sfarsit a procesului, chiar in cursul anului 2025.

“În primele cinci luni ale anului 2024, a existat, de asemenea, o creștere semnificativă a trecerilor neregulate ale frontierei la frontierele terestre de est, numărul aproape dublându-se la 4 450 față de aceeași perioadă a anului trecut. Această creștere, deși notabilă, reprezintă încă cea mai puțin activă cale de migrație către UE dintre rutele majore.

Totuși, tendințele recente sugerează că ruta Eastern Land devine din ce în ce mai activă, apropiindu-se de cifrele observate pe ruta vest-mediteraneeană. Creșterea numărului este atribuită în mare măsură activității sporite la granița cu Belarus, care a înregistrat o creștere a încercărilor de trecere, adesea facilitată de autoritățile din Belarus. a declarat agentia Frontex.”