Italia si Ungaria Anunta o Intelegere Oficiala de ULTIM MOMENT, Meloni si Orban Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Italia si Ungaria anunta o intelegere oficiala de ultim moment, iata cum Giorgia Meloni si Viktor Orban ajuta finalizarea aderarii ROmaniei la Schengen.

Italia Ungaria Anunta Intelegere Oficiala ULTIM MOMENT Meloni Orban ajuta Aderarea Romaniei Schengen

Italia si Ungaria anunta o intelegere oficiala de ultim moment, care poate insemna in sfarsit permiterea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen, iar asta deoarece Giorgia Meloni si Viktor Orban au discutat despre felul in care pactul privind azilul si migratia trebuie sa fie implementat pentru protejarea granitelor externe si interne ale Spatiului Schengen.

Italia si Ungaria colaboreaza intr-un mod nu total neasteptat cand vine vorba despre migratie, iar asta pentru ca Giorgia Meloni si Viktor Orban au idei similare in ceea ce priveste oprirea tranzitului de migranti catre UE, iar masurile pe care ei le pregatesc, ar putea ajuta la permiterea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen inca de la inceputul anului 2025.

Italia si Ungaria au afirmat in repetate randuri ca sustin finalizarea aderarii Romaniei la Schengen cu ridicarea controalelor la granitele terestre, lucru care ar trebui sa se intample la inceputul anului 2025, insa pana acolo ramane sa vedem cum va fi convinsa Austria ca acest lucru este oportun, fara sa-l mai blocheze, asa cum a facut cu alte initiative derulate in trecut.

„Suntem de acord: trebuie consolidată noua abordare europeană care s-a consolidat în ultimele luni și datorită impulsului Italiei, adică apărarea frontierelor externe și lupta împotriva traficanților, iar apoi îi mulțumim lui Orbàn pentru atenția acordată Italiei. sustine Giorgia Meloni.

Președinția maghiară a UE este la doar o săptămână distanță. Italia este unul dintre cei mai importanți aliați ai noștri în atingerea obiectivelor noastre în domeniul migrației și al competitivității. Vă mulțumim pentru ospitalitate, domna premier Giorgia Meloni! afirma Viktor Orban. Legătura dintre Italia și Ungaria și relația dintre Giorgia Meloni și Viktor Orbàn, în ciuda unor diferențe fiziologice, este solidă și strânsă.”