Ministrul Educatiei a anuntat un regulament oficial de ultim moment, care este impus in scolile din toata Romania de acum, iar asta pentru ca Ligia Deca vorbeste mai jos despre felul in care urmeaza sa se desfasoare examenul de Bacalaureat 2024 in liceele din toata Romania, ceva ce trebuie sa stie toti elevii.
Ministrul Educatiei explica in mod oficial mai jos cum ar trebui sa fie organizati liceenii care vor participa la examenul de Bacalaureat 2024, Ligia Deca incercand sa ii ajute sa fie pregatiti pentru a participa in cele mai bune conditii si a avea parte de note cat mai bune la finalul examenelor pe care le vor sustine.
“Succes la bacalaureat! Am adunat câteva informații utile pentru cei care susțin, de mâine, probele scrise. Sunt disponibile în imaginile de mai jos. Important: În zilele în care sunt programate probe scrise, Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați, între orele 8:00 – 16:00, linia TELVERDE 0800 801 100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități privind organizarea/desfășurarea examenului.
Accesul candidaților în centrul de examen este permis până la ora 8:30. La intrarea în centrul de examen, candidații trebuie să se legitimeze cu actul de identitate. Candidații care dețin materiale/obiecte interzise (telefoane mobile,
culegeri, manuale, notițe, însemnări etc., precum și orice mijloace
electronice de calcul sau de comunicare) sunt îndrumați spre o sală special
amenajată pentru depozitarea acestora.
Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiți în examen. Examenul începe la ora 9.00. Timpul de redactare pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea subiectelor. Candidații vor fi conduși în sala de examen, unde vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcție de disciplina și de tipul de subiect.
În intervalul 8:30 – 9:00, candidații vor fi legitimați și li se va explica modul de desfășurare a probei. Candidații vor fi informați cu privire la: completarea datelor de pe coltul primei foi tipizate – fiecare candidat va completa cu majuscule datele de identificare; coltul din dreapta sus al primei foi tipizate, ce contine datele personale, nu se sigilează, anonimizarea datelor personale făcându-se automat în platforma destinată evaluării digitalizate.
Colțul din dreapta sus al următoarelor foi tipizate conținând datele personale ale candidatului se secretizează. Secretizarea se realizează cu ETICHETE, nu cu lipici. Numerotarea paginilor – paginile se numerotează doar cu cifre arabe, în partea de jos, în colțul din dreapta; de exemplu, se va nota 3/5 pentru pagina a treia, dacă au fost scrise în total cinci pagini. Se numerotează toate paginile scrise, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri.”