Contractele Oficiale Semnate de Ministrul Educatiei cu Masuri de ULTIM MOMENT pentru Invatamantul din Romania

Ministrul Educatiei anunta semnarea unor contracte oficiale de ultim moment cu masuri foarte importante pentru invatamantul din Romania.

Contractele Oficiale Semnate Ministrul Educatiei Masuri ULTIM MOMENT Invatamantul Romania

Ministrul Educatiei anunta semnarea unof contracte oficiale de ultim moment pentru invatamantul din Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca aduce in atentie vizita sa la Cluj-Napoca, acolo unde a decis sa isi puna semnatura pe documente menite sa imbunatateasca infrastructura universitara, dar care sa duca deasemenea si la constructia a doua unitati de invatamant in oras.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre dezvoltarea campusului de invatamant dual clujean, reducerea abandonului scolar sau imbunatatirea transportului scolar, Ligia Deca incercand sa ajute Clujul sa se dezvolte si mai mult cu fondurile disponibile prin PNRR, mai ales ca exista suficiente pentru ca invatamantul din Romania sa poata beneficia de ele.

„Pe lângă contractele pentru infrastructura universitară, am semnat astăzi, alături de domnul Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, un contract de finanțare în valoare de peste 11 milioane de euro, pentru modernizarea și construcția a două unități de învățământ în Municipiul Cluj-Napoca, care vor deveni, ulterior, școli-verzi! Este vorba despre reabilitarea Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” și înființarea unei noi unități de învățământ în Cartierul Borhanci.

Clujul are investiții majore în educație, mai ales prin fondurile din PNRR, atrăgând aproximativ 150 de milioane de euro în ultimii 2 ani. Cea mai mare investiție este în dotarea școlilor din județ cu echipamente IT, inclusiv echipamente pentru laboratoarele de informatică și de științe, mobilier și materiale didactice. Din cele peste 33 de milioane de euro, 9 milioane au fost deja contractate de Primăria Cluj-Napoca!

Alte investiții mari vizează dezvoltarea campusului de învățământ dual clujean, reducerea abandonului școlar, îmbunătățirea transportului școlar, digitalizarea universităților etc. Îi felicit pe toți cei care s-au implicat pentru binele educației! Deopotrivă, îl admir pe domnul primar Emil Boc pentru consecvența cu care susține educația în Municipiul Cluj-Napoca şi îi doresc mult spor în implementarea tuturor proiectelor!

56 de milioane de lei prin primele 13 proiecte pentru modernizarea infrastructurii universitare pentru studenți! Tocmai am semnat, la Cluj-Napoca, în prezența domnului Primar Emil Boc, primele contracte pentru modernizarea infrastructurii universitare pentru studenți. Cele 256 de milioane de lei sunt alocate pentru construcția ori renovarea căminelor, a cantinelor și a spațiilor de recreere dedicate studenților din cadrul următoarelor instituții de învățământ superior:

Universitatea de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca; Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca; Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca; Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia; Universitatea din Oradea; Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu; Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş; Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu; Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.”