ANM: Coduri Meteorologice de AVERTIZARE care Arunca Romania in Zona Critica din 8 Iulie 2024

ANM a emis coduri meteorologice de avertizare care arunca Romania in zona critica din 8 iulie 2024, iata ce fenomene meteo periculoase ne afecteaza.

ANM Coduri Meteorologice AVERTIZARE Arunca Romania Zona Critica 8 Iulie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis coduri meteorologice de avertizare care arunca Romania in zona critica incepand din 8 iulie 2024, iar asta pentru ca meteorologii vorbesc mai jos despre un cod galben de canicula, care va afecta mai multe regiuni ale tarii noastre.

ANM confirma faptul ca Romania va fi afectata de canicula, cu temperaturi de pana la 37 de grade in cursul urmatoarelor ore, indicele de temperatura-umezeala urmand a depasi pragul critic de 80 de unitati, deci ni se recomanda sa fim prudenti in orice fel de deplasari pe care la facem.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 8 iulie.

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Valul de căldură se va extinde și intensifica ușor în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 9 iulie.

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat.

Zone afectate: conform textului și hărții

Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova și Maramureș, precum și în sud-vestul Transilvaniei, unde va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade și local 38…39 de grade în regiunile sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Notă: Valul de căldură va continua treptat să se extindă și să se intensifice în toată țara.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.