Germania: Cereri Oficiale de Masuri de ULTIM MOMENT care Arunca in Aer Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Germania este in centrul unor cereri oficiale de masuri de ultim moment care arunca in aer finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, anunturile facute.

Germania Cereri Oficiale Masuri ULTIM MOMENT Arunca Aer Finalizarea Aderarii Romaniei Schengen

Germania este in centrul unor noi controverse care au la baza cereri oficiale de masuri de ultim moment, care risca sa arunce in aer finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca politicienii de la Berlin vor ca la toate granitele tarii sa ramana in vigoare controalele terestre, care ar trebui sa se incheie pe 17 iulie, conform autoritatilor.

Germania a impus controale la granitele terestre pe perioada Campionatului European de Fotbal 2024, reusind sa aresteze 150 de traficanti de persoane si sa opreasca mii de oameni sa intre ilegal, dar politicienii din Berlin cer pastrarea masurilor si dupa Campionatul European, ceea ce va afecta finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Germania este una dintre marile sustinatoare ale finalizarii aderarii Romaniei la Schengen, insa mentinerea controalelor la granitele sale terestre va arunca in aer tot procesul de a finaliza aderarea Romaniei la Schengen, pentru ca este fix contrar obiectivelor noastre, asa ca ramane de vazut ce va fi decis la Berlin cu privire la aceasta problema spinoasa.

“Pentru a asigura securitatea în Germania în timpul Campionatului European de Fotbal, poliția federală controlează în prezent frontierele terestre, aeriene și maritime. Politicienii de la CDU, FDP și SPD cer acum ca aceste controale la frontieră să fie menținute după Campionatul European – pentru a reduce migrația neregulamentară și a combate criminalitatea de contrabandă.

Potrivit informațiilor de la Poliția Federală de la sfârșitul lunii iunie, 150 de contrabandiști au fost arestați temporar ca parte a controalelor mai stricte numai pentru EM. Aproximativ 4.700 de persoane au încercat să intre în Germania fără permisiune, dintre care peste două treimi au fost respinse. Un total de 830.000 de persoane au fost verificate în trei săptămâni.”