Proiectele Majore de ULTIM MOMENT ale lui Nicusor Dan cu Schimbari Oficiale pentru Bucuresti

Nicusor Dan a anuntat o serie de proiecte majore de ultim moment, cu schimbari oficiale foarte importante pentru Bucuresti in urmatorul an.

Proiectele Majore ULTIM MOMENT Nicusor Dan Schimbari Oficiale Bucuresti

Nicusor Dan, primarul Capitalei, a anunțat recent o serie de proiecte majore destinate să îmbunătățească infrastructura și să sporească siguranța și confortul în Parcul Natural Văcărești, un loc unic în Europa. “Ne dorim ca vizitatorii Parcului Natural Văcărești să fie în siguranță și să aibă experiențe cât mai plăcute în acest loc unic în Europa,” a declarat primarul general al Capitalei.

  • Reparații și reinifugare pentru foișoarele de observație ornitologică: Acestea au fost modernizate pentru a oferi o experiență optimă de observare a păsărilor.
  • Panouri informative noi: La intrările în parc și în diverse locații, panourile oferă informații detaliate despre fauna și flora parcului.
  • Coșuri de gunoi și toalete ecologice: Acestea au fost instalate pentru a menține parcul curat și accesibil.
  • Posturi de pază modernizate: Alimentate cu energie solară, acestea vor spori siguranța în parc.
  • Studiu de fezabilitate pentru un sistem de monitorizare video: Sistemul va acoperi întregul areal al parcului pentru a asigura protecția vizitatorilor și a naturii.

Nicusor Dan spune si ca s-au făcut pași importanți în modernizarea rețelei de termoficare a orașului. Primarul a anunțat darea în exploatare a 1,75 km de conductă nouă de termoficare, care va alimenta locuințele de pe Bd. Ion Mihalache.

“Compania Municipală Energetica Servicii a înlocuit conductele vechi de peste 40 de ani cu unele noi, preizolate și dotate cu senzori de detecție a avariilor,” a explicat Nicusor Dan, subliniind dificultățile întâmpinate de angajați în condițiile tehnice complexe ale lucrării.

Nicusor Dan spune ca această modernizare face parte dintr-un proiect mai amplu, Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăvești, care prevede modernizarea a 11 km de conducte, din care până acum au fost finalizate peste 7 km.

De asemenea, Primăria Capitalei a primit vizita unei delegații a Băncii Mondiale pentru a discuta finanțarea unor proiecte prioritare. Reprezentanții Băncii Mondiale și-au arătat disponibilitatea de a susține obținerea unor finanțări rambursabile pentru investiții în infrastructura de termoficare și transport public.

“În perioada următoare, vom analiza care sunt cele mai bune soluții pentru accesarea surselor de finanțare necesare proiectelor de modernizare a Capitalei,” a adăugat Nicusor Dan. În ceea ce privește infrastructura rutieră, încep lucrările de proiectare pentru finalizarea obiectivului de investiții Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea. Proiectul tehnic va fi actualizat în patru luni, după care va începe execuția lucrărilor, incluzând finalizarea lucrărilor parțial executate și demararea celor noi, cum ar fi linia de tramvai și parcarea de tip Park & Ride.

“După realizarea acestui obiectiv de investiții, se va circula pe patru benzi de la terminalul tramvaiului 41 până la Pasajul Domnești,” a explicat Nicusor Dan. Deja, circulația a fost deschisă pe tronsonul situat între str. Brașov și terminalul tramvaiului 41, după finalizarea lucrărilor de extindere la patru benzi pe această porțiune a Bd. Ghencea.