Grecia: ATENTIONAREA Oficiala de ULTIM MOMENT a Politiei de Frontiera pentru Romani

Grecia este in centrul unei atentionari oficiale de ultim moment a Politiei de Frontiera Romane pentru milioane de romani din toata tara.

Grecia ATENTIONAREA Oficiala ULTIM MOMENT Politiei Frontiera Romani

Poliția de Frontieră Română, prin intermediul Centrului Comun de Contact Giurgiu, a fost informată de către omologii lor din Bulgaria despre o creștere semnificativă a traficului prin punctele de trecere a frontierei Kulata și Makaza din Grecia. Aceasta coincide cu o creștere a numărului de turiști români care călătoresc spre și dinspre Grecia.

În acest context, autoritățile române recomandă utilizarea punctelor alternative de trecere a frontierei in Grecia pentru a evita aglomerația și a reduce timpul de așteptare la controalele de frontieră.

Poliția de Frontieră Română a propus următoarele rute alternative pentru cei care călătoresc spre diferite destinații din Grecia:

  • Pentru destinații precum Salonic, Kavala și Peninsula Halkidiki, se sugerează utilizarea punctului de trecere a frontierei Iliden, ca alternativă la punctul de trecere Kulata.
  • Turiștii care se îndreaptă spre stațiunile din zonele Xanthi, Komotini și Insula Thassos sunt sfătuiți să folosească punctul de trecere a frontierei Zlatograd, în locul punctului Makaza.
  • Pentru cei care călătoresc spre stațiunile din regiunea Alexandropoulis, este recomandată trecerea prin punctul de frontieră Kapitan Petko Voivoda.

Aceste alternative sunt menite să faciliteze un tranzit mai rapid și mai eficient, evitând aglomerațiile frecvente la punctele de frontieră principale.

Poliția de Frontieră Română încurajează cetățenii să distribuie aceste informații pentru a ajuta cât mai mulți turiști să aibă o călătorie fără probleme. “Fiecare dintre noi avem prieteni, cunoștințe care vor pleca în vacanță, hai să ajutăm ca informația să ajungă la ei, hai să dăm un share!”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.