2 Anunturi Oficiale de ULTIMA ORA ale lui Nicusor Dan pentru Milioane dintre Bucuresteni

Nicuso Dan a publicat 2 anunturi oficiale de ultima ora pentru milioane dintre bucuresteni, ce dezvaluie primarul general al Capitalei acum.

2 Anunturi Oficiale ULTIMA ORA Nicusor Dan Milioane Bucuresteni

Nicusor Dan anunta ca primăria Capitalei, în colaborare cu Apa Nova, a demarat o campanie de distribuire a apei potabile pentru a ajuta echipele de intervenție și cetățenii în această perioadă de caniculă extremă. Astfel, 15.000 de sticle de apă au fost distribuite către trei instituții care au echipe pe teren.

Serviciul de Ambulanță București, Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București și Jandarmeria București. Fiecare dintre aceste instituții a primit câte 5.000 de sticle de apă pentru personalul propriu și cetățeni.

Nicusor Dan afirma ca pentru a oferi refugiu vârstnicilor în fața temperaturilor ridicate, două centre de zi au extins programul de funcționare. Centrul OMINIS din sectorul 4 (str. Turnu Măgurele nr. 17A) și centrul de zi Perla din sectorul 1 (șos. Ștefan cel Mare nr. 1-3) vor fi deschise în weekend între orele 8:00 și 18:00.

Transportul public a fost adaptat pentru a asigura confortul călătorilor. STB va utiliza în acest weekend doar mijloace de transport dotate cu aer condiționat pe liniile de autobuz, iar toate troleibuzele Solaris vor circula inclusiv pe liniile neautonome. Tramvaiele Imperio vor deservi și linia 47, iar teste pentru introducerea acestora pe linia 11 sunt în curs de desfășurare. În săptămâna următoare vor fi introduse noi mijloace de transport cu aer condiționat pe traseele care încă nu beneficiază de această facilitate.

Nicusor Dan confirma si faptul ca in acest weekend Calea Victoriei va deveni pietonală, dar din cauza caniculei, programul artistic al proiectului “Străzi Deschise – București, promenadă urbană” a fost anulat. Ca alternativă, bucureștenii sunt invitați să viziteze expozițiile cu acces gratuit de la Casa Filipescu-Cesianu și Școala de Artă București, precum și expoziția-fenomen “Universul lui Salvador Dalí” la Hanul Gabroveni.

De asemenea, Casa Eliad găzduiește expoziția “Feminitatea veacului trecut”, dedicată pasionaților de perioada interbelică și de începutul secolului trecut. Aceasta oferă o incursiune fascinantă în viața și stilul de viață al femeilor din acea epocă.

Primăria Capitalei continuă să monitorizeze situația și să implementeze măsuri suplimentare pentru a asigura confortul și siguranța cetățenilor în această perioadă de caniculă extremă.