Anunturi de ULTIM MOMENT ale Ministrului Educatiei, Actiunile si Deciziile Luate de Ligia Deca

Ministrul Educatiei a publicat anunturi de ultim moment cu privire la actiunile si deciziile luate de catre Ligia Deca, ce hotarari au fost anuntate.

Anunturi ULTIM MOMENT Ministrului Educatiei Actiunile Deciziile Luate Ligia Deca

Ministrul Educatiei a facut o serie de anunturi de ultim moment cu privire la actiunile si deciziile oficiale luate pentru Romania, Ligia Deca participand la o intrunire importanta a ONU la New York, in cadrul careia s-a discutat despre educatie si importanta acesteia la nivelul intregii lumi, dupa cum puteti vedea mai jos.

Ministrul Educatiei aduce in mod oficial in atentia intregii lumi ceea ce s-a discutat acolo, pentru ca vorbim despre decizii care au la baza metode prin care procesul educational poate fi imbunatatit substantial la nivelul intregii lumi, unele dintre prevederile respective urmand a fi puse in aplicare inclusiv in Romania.

“Construirea de societăți bazate pe învățare ar trebui privită ca o responsabilitate colectivă. Mai mult, ea trebuie să fie susținută de investițiile în educație şi de o transformare a modului în care sistemele de educație și formare profesională contribuie, împreună, la reducerea decalajelor de competențe existente în societate.

Sunt câteva dintre elementele intervenției pe care am susținut-o în cadrul Panelului „Towards a true learning society”, în cadrul Evenimentului special pe tema transformării educației la care am participat, la New York, la invitația Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite, dl Antonio Guterres. Evenimentul a abordat două teme cheie.

Investiția în educație și construirea de societăți bazate pe învățare și a avut loc la aproape doi ani de la Summitul pentru Transformarea Educației (TES), un eveniment global cu participarea șefilor de stat și de guvern ce și-a propus identificarea de modalități pentru transformarea sistemelor de educație astfel încât sa răspundă nevoilor actuale. La TES, România a co-prezidat linia de acțiune dedicată carierei didactice, rol asumat și în continuarea TES și concretizat în participarea la Panelul la nivel înalt privind profesia didactică, inițiat de Secretarul General al ONU.

În acest an, România a devenit membru al Comitetului Director la nivel înalt pentru ODD4-Educația 2030 (SDG4 HLSC), organul care asigură funcționarea Mecanismului Global de cooperare în educație pentru realizarea Obiectivului de dezvoltare durabilă 4 (ODD4) al Agendei ONU, dedicat educației. Sunt onorată să reprezint România în cadrul Grupului Liderilor al SDG4 HLSC.

Cu atât mai mult cu cât țara noastră asigură și reprezentarea statelor membre UNESCO din regiunea Europei de Est la nivelul acestui comitet, alături de Letonia și Consiliul Europei. Este valoroasă pentru mine, însă mai ales pentru România, invitația Secretarului General al ONU, Antonio Guterres, de a participa la Evenimentul special pe tema transformării educației, alături de liderii entităților ONU și alți parteneri educaționali cheie la nivel global.