Ministrul Educatiei aduce in imediata atentie a milioane de romani contractele foarte importante pe care le-a semnat astazi, 9 la numar, Ligia Deca vorbind mai jos despre faptul ca ele au rolul de a contribui la proiectele pentru reducerea abandonului scolar in Romania, cu mai multe detalii oferite mai jos.
Ministrul Educatiei explica de ce este importanta reducerea abandonului scolar in Romania in momentul de fata, dar in acelasi timp Ligia Deca vorbeste si despre concursul organizat pentru ocuparea posturilor didactice din invatamantul preuniversitar, cu informatii suplimentare disponibile mai jos pentru romani.
“Pentru a scădea rata abandonului școlar, trebuie să investim toate resursele pe care le avem la dispoziție și să învățăm permanent din experiențele anterioare. Astăzi, mă aflu #ÎnVizităLaVâlcea, unde am semnat 9 contracte de finanțare pentru 9 școli din județ, în vederea reducerii abandonului școlar. Până acum, 50 de unități de învățământ din Vâlcea sunt finanțate prin PNRR pentru a-și încuraja elevii să vină la școală.
Printre altele, toate aceste contracte de finanțare se materializează în activități remediale, activități extrașcolare, precum excursiile sau taberele, activități de amenajare a spațiilor cu rol didactic, precum și dotarea acestora cu echipamente IT moderne. La fel de important este că prin această finanțare se pot oferi și masă caldă pentru elevi sau materiale didactice și rechizite.
Le mulțumesc tuturor directorilor pentru dorința de a face o schimbare în școlile lor! Le mulțumesc, de asemenea, doamnei inspector școlar general Mihaela Andreianu și echipei de la Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea pentru tot sprijinul pe care îl oferă școlilor din județ în implementarea proiectelor pentru reducerea abandonului școlar! Așa cum am mai afirmat, schimbarea reală începe de la firul ierbii, de aceea doar în parteneriat vom putea să ne atingem obiectivul!
#ÎnVizităLaVâlcea am fost într-unul din centrele în care s-a organizat, astăzi, concursul pentru ocuparea posturilor didactice în învățământul preuniversitar – o școală care nu dispune de climatizare, însă unde ISU Vâlcea a sprijinit cu aparate mobile de aer condiționat. Apreciez eforturile și le mulțumesc tuturor celor ce s-au mobilizat pentru ca astăzi, în ciuda temperaturilor extreme, acest concurs să poată avea loc!
În acest context, este oportun să subliniez un element esențial: față de anul trecut, la nivel național, în acest an numărul posturilor scoase la concurs pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile) a crescut cu 45%. Creșterea se datorează și faptului că, în urma feedbackului primit anul trecut, a fost adusă o modificare importantă metodologiei de concurs.”