Masurile de ULTIM MOMENT Anuntate de Mircea Fechet cu Hotarari Oficiale pentru Romani

Mircea Fechet a anuntat o serie de noi masuri de ultim moment cu hotarari oficiale pentru milioane de Romani, ce decizii sunt impuse oficial.

Masurile ULTIM MOMENT Anuntate Mircea Fechet Hotarari Oficiale Romani

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a anunțat lansarea unei noi etape a Programului Rabla Plus, care va începe pe 22 iulie și se va desfășura până pe 18 august 2024. Această sesiune de înscriere este destinată persoanelor juridice, unităților administrativ-teritoriale (UAT) și instituțiilor publice, și oferă finanțări semnificative pentru achiziția de autovehicule ecologice.

Fonduri Alocate:

  • 240.000.000 lei pentru persoanele juridice;
  • 120.000.000 lei pentru UAT-uri și instituții publice.

Mircea Fechet spune ca inscrierile se vor realiza prin încărcarea documentelor necesare în aplicația informatică, respectând limitele sumelor alocate. Ministrul Fechet a subliniat importanța acestui program în reducerea emisiilor de carbon și încurajarea adoptării vehiculelor electrice și hibride.

O a treia etapă de înscrieri va avea loc în perioada 19 august – 19 septembrie 2024, cu următoarele sume alocate:

  • 100.000.000 lei pentru persoanele juridice;
  • 100.000.000 lei pentru UAT-uri și instituții publice.

De asemenea, persoanele fizice vor beneficia de o alocare de 100.000.000 lei în perioada 19 august – 25 noiembrie 2024.

Valoarea Ecotichetelor:

  • 25.500 lei pentru un autovehicul nou full electric, cu posibilitatea de a preda până la două autovehicule uzate mai vechi de 6 ani.
  • 13.000 lei pentru un autovehicul nou hibrid plug-in cu emisii de maximum 80g CO2/km WLTP, cu aceeași posibilitate de a preda până la două autovehicule uzate.
  • 120.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou de către instituțiile publice și UAT-uri, fără obligația de a preda un autovehicul uzat.
  • 13.000 lei pentru o motocicletă nouă electrică.

Mircea Fechet a mai precizat că producătorii validați vor trebui să aplice un autocolant pe luneta autovehiculelor comercializate prin program, asigurându-se că vizibilitatea nu este afectată sub limita legal admisă.

Mai multe detalii despre noul calendar și sumele alocate sunt disponibile pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). Această inițiativă continuă să sprijine eforturile României de a reduce poluarea și de a promova vehiculele prietenoase cu mediul, contribuind astfel la un viitor mai verde pentru toți cetățenii.