Austria: Raportarile Oficiale de ULTIM MOMENT il FORTEAZA pe Karl Nehammer sa Accepte Aderarea Romaniei la Schengen

Austria publica raportarile oficiale de ultim moment, care il forteaza pe Karl Nehammer sa accepte aderarea Romaniei la Schengen, iata detaliile.

Austria Raportarile Oficiale ULTIM MOMENT FORTEAZA Karl Nehammer Accepte Aderarea Romaniei Schengen

Austria a publicat o serie de raportari oficiale de ultim moment, care il forteaza pe Karl Nehammer sa accepte aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca ministrul Gerhard Karner anunta o “reducere masiva a trecerilor ilegale de frontiera” pe teritoriul austriac in ultimul an, si o reducere a cererilor de azil.

Austria a reusit sa impuna masuri dure, care in final au redus migratia ilegala si numarul mare al cererilor de azil, ceea ce ii forteaza si mana lui Karl Nehammer sa nu mai blocheze finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, problema din cauza careia tara noastra a fost in afara sistemului timp de atatia si atatia ani de zile.

Austria s-a plans in toata Europa de problemele pe care le are cu gestionarea migratiei, insa dupa cum prea bine se poate vedea, Karl Nehammer a reusit sa reduca atractivitatea tarii sale, raportarile oficiale de la Viena confirmand faptul ca blocarea aderarii Romaniei la Schengen nu ar trebui sa mai fie de actualitate in momentul de fata.

“Vedem o reducere masivă a trecerilor ilegale de frontieră, o reducere semnificativă a cererilor de azil și o reducere a așa-numitei reîntregiri a familiei în domeniul cererilor de azil. Când comparăm prima jumătate a anului cu aceeași perioadă a anului trecut, se constată o scădere semnificativă.

În prima jumătate a anului 2023 au fost depuse 23.142 cereri de azil, anul acesta 13.479 cereri de azil, adică 9.663 cereri sau cu 42 la sută mai puține. Cererile pentru reîntregirea familiei au scăzut, de asemenea, drastic. În iunie, au fost depuse 414 cereri de intrare în Austria, cu 1.771 mai puține decât în ​​ianuarie și mult mai puțin decât media lunară a anului precedent (1.169). afirma Gerhard Karner.”