Franta: Vestile Oficiale de ULTIM MOMENT de la Paris privind Intrarea Romaniei in Schengen

Franta a anuntat o serie de vesti oficiale de ultim moment care sunt legate de aderarea Romaniei la Schengen fara controale la granitele terestre, iata ce transmite Parisul.

Franta Vestile Oficiale ULTIM MOMENT Paris Intrarea Romaniei Schengen

Franta transmite o serie de vesti oficiale de ultim moment care au legatura cu intrarea Romaniei in Schengen, Paris confirmand pentru toata Europa faptul ca pana la 1 iulie 2024, numarul de cereri de azil inregistrate in Franta a scazut, fiind la acelasi nivel cu media europeana, dar cu mult sub ceea ce inregistreaza Germania in momentul de fata.

Franta a primit 52.000 de cereri de azil in primele luni din 2024, mai putin de jumatate fata de totalul din 2023, care a fost cu 9% in crestere fata de anul 2022, dar totusi sub media europeana de crestere de 18%, ceea ce arata ca tara nu mai e la fel de atractiva pentru migranti, asta ajutand intrarea totala a Romaniei in Schengen, in ciuda dorintelor lui Karl Nehammer.

Franta a adoptat recent si o legislatie noua cu privire la migratie, astfel ca este de asteptat sa vedem si mai putin cereri de azil in urmatoarele luni, pe masura ce ea va deveni activa, intrarea Romaniei in Schengen cu ridicarea controalelor terestre putand fi ajutata extrem de mult de aceste schimbari puse in aplicare de Paris.

“Franța a înregistrat aproape 52.000 de cereri de azil în primele patru luni ale anului 2024, aproape jumătate decât Germania. Franța este la egalitate cu restul Europei în ceea ce privește numărul de cereri de azil pe care le primește raportat la dimensiunea populației sale.

În 2023, am înregistrat peste 142.500 de cereri. Acesta a fost un nivel ridicat, în creștere cu 9%, dar încă cu mult sub creșterea medie europeană de 18% și cu mult sub nivelul Germaniei, care a primit numai peste 330.000 de cereri. Sirienii – care sunt cei mai importanți solicitanți de azil din Europa – se îndreaptă predominant în Germania.”