Bulgaria: ATENTIONARE Emisa de Politia de Frontiera Romana privind Aglomeratiile la Vamile cu Romania

Bulgaria este in centrul unei atentionari emise de Politia de Frontiera Romana, din cauza aglomeratiilor de la vamile cu Romania, iata anuntul.

Bulgaria ATENTIONARE Emisa Politia Frontiera Romana Aglomeratiile Vamile Romania

Politia de Frontiera Romana spune ca in plin sezon estival, o perioadă în care mulți cetățeni români aleg să călătorească în afara granițelor țării, autoritățile se așteaptă la o creștere semnificativă a traficului la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Această situație este de așteptat să se manifeste în mod deosebit în weekend, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară.

Politia de Frontiera Romana transmite ca inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu a dispus toate măsurile necesare pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control operativ. Cu toate acestea, circulația pe Podul Prieteniei dintre Ruse și Giurgiu se desfășoară alternativ pe o singură bandă, în sistem semaforizat. Din acest motiv, se preconizează o creștere a timpilor de așteptare la PTF Giurgiu-Ruse.

Este important de menționat că această creștere a timpilor de așteptare nu este cauzată de controlul de frontieră, ci de numărul mare de mijloace de transport care așteaptă la semaforul montat pe Podul Prieteniei. În acest context, se recomandă utilizarea aplicației Trafic On-line pentru a obține o medie a timpului de așteptare în punctele de trecere și utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internațional la granița cu Republica Bulgaria, după cum urmează:

  • Județul Dolj: PTF Calafat și PTF Bechet (BAC);
  • Județul Teleorman: PTF Zimnicea (BAC) și PTF Turnu Măgurele (BAC);
  • Județul Călărași: PTF Călărași (BAC);
  • Județul Constanța: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița și PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, programul de funcționare fiind de la 08:00 la 20:00.

De la 1 august 2024, în PTF Zimnicea va fi pus în exploatare un al doilea ferry-boat, cu curse tandem între Svishtov și Zimnicea, între orele 08:00-19:00.

Totodată, Centrul Comun de Contact a informat ITPF Giurgiu că pe Podul Prieteniei este permisă trecerea vehiculelor cu lățimea maximă de 2,75 m și masa maximă autorizată de 60 tone, interzicând astfel trecerea autovehiculelor agabaritice.

Având în vedere temperaturile ridicate înregistrate în întreaga țară și traficul intens prin punctul de frontieră, la PTF Giurgiu funcționează un punct de prim ajutor, unde paramedicii din cadrul ISU Giurgiu sunt pregătiți să acorde ajutor de specialitate în caz de nevoie.

Pentru a contribui la scurtarea timpului de control și fluidizarea traficului, se recomandă: rregătirea din timp a documentelor de călătorie, inclusiv a celor necesare minorilor la ieșirea din țară, verificarea condițiilor de călătorie, consultarea aplicației Trafic On-line de pe pagina de internet a Politiei de Frontiera Romane, pentru o estimare a timpului de așteptare în punctele de trecere a frontierei. Autoritățile continuă să lucreze pentru a asigura o trecere cât mai fluentă și sigură prin punctele de frontieră, solicitând în același timp cooperarea și înțelegerea cetățenilor.