România Rămâne Victima Viselor Goale și a Speranțelor Deșarte

România rămâne o victimă perfectă pentru visele goale și speranțele deșarte vândute milioanelor de oameni așteptați să voteze în această toamnă.

România Rămâne Victima Viselor Goale Speranțelor Deșarte

România încă mai funcționează pe promisiuni goale și vise fără speranțe, iar asta deoarece în cursul zilelor trecute a fost adus în atenția a milioane de români din toată țara faptul că premierul ungar, Viktor Orban, a promis că va pune in discuțiile consiliilor JAI din această toamnă dosarul aderării României in totalitate, cu ridicarea controalelor la granițele terestre, așa cum ne dorim cu toții de peste 10 ani de zile deja.

Viktor Orban poate, teoretic, să facă acest lucru din moment ce Ungaria deține preșidinția Consiliului Uniunii Europene până la final de an, dar vorbim totuși despre promisiunea făcută de către un om care luna aceasta a vizitat Moscova si Beijing, țara sa fiind sancționată de către Comisia Europeană din cauza faptului că a făcut acele vizite fără să se consulte cu Bruxelles-ul și contrar politicii pe care o are UE față de Rusia acum.

România se bazează, deci, pe promisiunile unui Viktor Orban care este deja sabotat de către Comisiaa Europeană din cauza politicilor sale, deci în realitate, ce șanse există ca el să ne poată oferi ajutor ? N-ar trebui să ne facem speranțe prea mari că Ungaria va reuși să miște ceva în cazul aderării României la Schengen, din moment ce Budapesta nu mai are influența pe care o avea, cel puțin nu la Bruxelles.

Viktor Orban nu-l poate forța pe Karl Nehammer să renunțe la veto-ul împotriva României, iar punerea pe ordinea de zi a Consiliilor JAI a dosarului aderării țării noastre, nu va garanta faptul că se va vota ridicarea controalelor la granițele terestre, pentru îndeplinirea acestui obiectiv fiind necesare mult mai multe negocieri și măsuri luate de către București și alte capitale europene, pentru a se pune presiune pe Austria.

România poate spera ca în toamnă austriecii să aleagă un alt partid care să aibă majoritate în Parlamentul Austriei și să forțeze o ieșire de la guvernare a lui Karl Nehammer, asta putând schimba soarta aderării la Schengen, însă promisiunile pe care Viktor Orban le face, n-au aceeași valoare ca o schimbare la vârful guvernului de la Viena, care ar duce și la înlocuirea politicii actuale cu una mult mai favorabilă țării noastre.