România Recunoaște Problemele cu Karl Nehammer, care AMENINȚĂ să Arunce în Aer Aderarea la Schengen

România recunoaște problemele pe care le are cu Karl Nehammer, care amenință să arunce în aer aderarea la Schengen, cu ridicarea controalelor.

România Recunoaște Problemele Karl Nehammer AMENINȚĂ Arunce Aer Aderarea Schengen

România recunoaște în mod oficial problemele extrem de complicate din cauza cărora în 2024 este amenințată aderarea la Schengen, iar asta pentru că, direct de la ministrul MAI, Cătălin Predoiu, vin informări legate de faptul ca se depun eforturi uriașe pentru ca țara noastră să completeze procesul, fiind inițiat inclusiv un al doilea pas în acest sens.

România se confruntă cu o situație mult mai dificilă acum în ceea ce privește aderarea la Schengen, în raport cu anul 2023, conform ministrului MAI, iar asta nu doar pentru că ne aflăm în plin an electoral în multe țări europene, ci și pentru că vorbim despre un Karl Nehammer foarte încăpățânat, care nu ascultă nici de unii dintre patenerii săi europeni.

România trebuie să navigheze situația în care se află în momentul de față pentru a putea reuși finalizarea aderării la Schengen, cu ridicarea controalelor la granițele terestre, însă rămâne de văzut de cât timp va fi nevoie și ce metode de convingere vor fi necesare, pentru ca și Karl Nehammer sa renunțe la pretențiile sale, când vine vorba despre aderarea țării noastre.

“Am construit primul pas către Schengen, așa îl construim acum și pe cel de-al doilea. Și vreau să vă asigur că rezultatele muncii dumneavoastră se cunosc, se văd și le promovăm, facem o comunicare intensă la nivelul statelor membre, la nivelul Comisiei Europene, a Agențiilor europene.

Pentru că trăim într-o lume interconectată și mizele sunt interconectate. Avem nevoie să facem următorul pas în Schengen. O să-l facem! Contextul este mai greu decât anul trecut, deși poziția noastră e mai sigură, pentru că suntem deja membri Schengen, dar contextul e mai greu. a declarat Cătălin Predoiu, ministrul MAI.”