Proiectul de ULTIM MOMENT al Simonei Bucura-Oprescu si Masurile Oficiale Dezvaluite in Romania

Simona Bucura-Oprescu a anuntat un proiect de ultim moment, cu o serie de masuri importante, care vor fi puse in aplicare in Romania in curand.

Proiectul ULTIM MOMENT Simonei Bucura-Oprescu Masurile Oficiale Dezvaluite Romania

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, s-a întâlnit cu Anna Riatti, reprezentantul UNICEF în România, la sediul organizației din București. În cadrul discuțiilor, s-au analizat progresele proiectelor comune și s-au identificat noi oportunități de colaborare, în special în contextul reformei sistemului de asistență socială.

Simona Bucura-Oprescu dezvaluie ca printre principalele teme abordate s-au numărat implementarea reformei de asistență socială, explorarea modalităților de atragere și formare a personalului calificat pentru a îmbunătăți serviciile sociale, precum și analiza strategiilor pentru o distribuție mai eficientă a forței de muncă în sectorul social.

Simona Bucura-Oprescu anunta un proiect de mare importanță în care Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) și UNICEF vor colabora este cel referitor la dezvoltarea de “Servicii integrate în comunitățile rurale – facilitarea accesului persoanelor vulnerabile la servicii de bază eficiente și de calitate”. Acest proiect, realizat în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, va beneficia persoanele vulnerabile din 2.000 de localități din România.

“Avem un parteneriat solid și de lungă durată cu UNICEF. Contăm pe expertiza UNICEF pentru a implementa reforme importante în interesul persoanelor vulnerabile, așa cum este și proiectul de dezvoltare a serviciilor integrate în comunitățile rurale.

Simona Bucura-Oprescu a decis ca proiectul are ca scop oferirea de servicii esențiale de sănătate, educație și asistență socială în zonele rurale, astfel încât persoanele vulnerabile să aibă acces la condiții de viață mai bune și la oportunități de dezvoltare. Totodată, avem în vedere și extinderea ariei de cooperare cu UNICEF și în alte domenii, cum ar fi ocuparea forței de muncă în sectorul asistenței sociale,” a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

UNICEF va oferi asistență tehnică și va colabora cu specialiștii MMSS pentru a dezvolta și îmbunătăți serviciile sociale din România. Această colaborare va contribui semnificativ la reforma sistemului de asistență socială, având ca obiectiv principal îmbunătățirea calității vieții persoanelor vulnerabile și asigurarea accesului acestora la servicii de bază de calitate.

Prin consolidarea acestui parteneriat, România face un pas important în direcția modernizării și eficientizării sistemului său de asistență socială, cu sprijinul unui partener internațional de încredere, UNICEF.