Schengen: Letonia Ataca Ungaria, AMENINTA sa Arunce in Aer Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen este in centrul unei dispute majore, dupa ce Letonia a decis sa atace Ungaria, amenintand sa arunce in aer finalizarea aderarii Romaniei.

Schengen Letonia Ataca Ungaria AMENINTA Arunce Aer Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen este in centrul unei dispute majore care ameninta sa blocheze total finalizarea aderarii Romaniei, iar asta pentru ca Letonia propune ca Ungaria sa nu mai aiba aceeasi libertate in ceea ce priveste emiterea de vize pentru Spatiul Schengen, dupa ce s-a descoperit ca este o portita de acces pentru rusi in Uniunea Europeana.

Schengen este acum marul discordiei intre Letonia si Ungaria, dar de fapt intre UE, NATO si Ungaria, pentru ca se discuta despre o restrangere a participarii tarii la NATO si Spatiul Schengen, ceea ce ameninta sa ne blocheze total procesul de finalizare a aderarii, situatie in care am avea extrem de multe de pierdut, din pacate.

Schengen este gandit ca un sistem sigur care sa limiteze accesul celor din afara UE in tarile din interiorul sau, iar in cazul Rusiei nu trebuia sa existe acces pentru cetateni, dar iata ca se intampla asta, iar Letonia vrea ca Ungaria sa ramana pe dinafara, ceea ce pune procesul de finalizare al aderarii Romaniei intr-o situatie foarte complicata.

„Nu aș fi atât de naiv și de emoționat să vorbesc despre excluderea Ungariei din Uniunea Europeană sau NATO. Nu există un astfel de mecanism. Dar restrângerea participării Ungariei la spațiul Schengen, dacă politica acesteia nu se schimbă, este unul dintre cele mai importante mijloace la care Letonia și țările care au o idee similară vor trebui să lucreze.

Această lucrare a început. UE și NATO nu vor sprijini în prezent pașii radicali către Ungaria. Știm că pe teritoriul Uniunii Europene s-au făcut încercări de provocare – diverse tipuri de incendiere. Da, asta e grav. A declarat presedintele Letoniei, Edgars Rinkēvičs, despre Ungaria.”