Olanda: Ministrul care Anunță o Decizie Radicala ce AMENINȚĂ Intrarea României în Schengen

Olanda anunță printr-un ministru cheie din Guvern o decizie radicală care amenință intrarea României în Schengen, iată ce spune Haga și cum ne afectează.

Olanda Ministrul Anunță Decizie Radicala AMENINȚĂ Intrarea României Schengen

Olanda anunță în mod oficial prin ministrul Marjolein Faber, punerea în aplicare a unor noi masuri extrem de dure privind migrația, care riscă să amenințe cu blocarea procesul de intrare al României în Schengen, mai ales că el se intercalează cu problemele pe care Ungaria le are cu UE, o țară care a promis să ne ajute in 2024.

Olanda începe să pună în aplicare una dintre cele mai dure, dacă nu chiar cea mai dură, politică de migrație pe care a avut-o până în momentul de față, intensificând inclusiv controalele pe autostrăzile care intră în țară, ministrul Marjolein Faber afirmând că țara este prea atractivă pentru migranți, dar asta amenință să blocheze intrarea României în Schengen.

Olanda promite să pună în aplicare cea mai strictă politică de azi implementată vreodată în țară, dar separat de asta, ar putea decide să și revină la politica prin care bloca aderarea Bulgariei la Schengen, implicit și intrarea României, astfel că există șanse ca situația țării noastre să se complice și mai mult în următoarele luni.

“În timpul unei vizite la Ter Apel, am văzut autobuze venind și chiar nu au venit prin Schiphol. Apoi concluzionez: suntem prea atractivi. Au avut deja o călătorie destul de mare și apoi mă gândesc: de ce nu te-ai oprit mai devreme. Pentru a arăta: suntem serioși cu privire la cea mai strictă politică de azil vreodată.

Țările de Jos sunt acum într-adevăr prea atractive pentru solicitanții de azil. Sunt în favoarea unor verificări mai intensive. Nu, sistemul nu este impermeabil, dar emite un semnal. Dar hei, este și politica implicată. Și știi: vreau să pun în aplicare cea mai strictă politică vreodată, cu privire la azil.”