România: Anunțul Oficial al MAI de ULTIM MOMENT privind Granițele si Intrarea Totală în Schengen

România a făcut prin MAI un anunț oficial de ultim moment foarte important cu privire la granițele țării, dar și importanța intrării totale în Schengen.

România Anunțul Oficial MAI ULTIM MOMENT Granițele Intrarea Totală Schengen

România a făcut prin MAI un anunț oficial foarte important, de ultim moment, cu privire la granițele țării, care arată foarte clar de ce este necesară cat mai rapid intrarea totală în Schengen pentru țara noastră, iar asta pentru că în ultimele 24 de ore nu mai putin de 502.000 de persoane au tranzitat punctele de trecere ale frontierelor.

România înregistrează majoritatea acestui trafic la frontierele terestre, acolo unde există și cele mai mari dificultăți din cauza timpilor de așteptare mari pentru a avea făcute formalitățile de trecere a frontierei, astfel că intrarea totală în Schengen este o necesitate în momentul de față pentru ca situația de la granițele României să fie mult mai calmă.

România nu prea are ce să facă în momentul de față în afară de a spera ca într-un final Karl Nehammer să renunțe la măsurile care au blocat până în momentul de față ridicarea controalelor la granițele terestre, intrarea totală în Schengen fiind o prioritate pentru guvernul de la București, dar rămâne de văzut când se va întâmpla.

“În data de 10.08.2024, polițiștii de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile pentru trecerea frontierei (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) pentru peste 502.000 de persoane, cetățeni români și străini, şi aproximativ 144.000 de mijloace de transport care au tranzitat fro­ntiera.

Astfel, pe sensul de intrare în România, prin punctele de frontieră terestre, dar și prin cele aeriene și maritime (sosiri din state non Schengen) au fost efectuate formalitățile de intrare în țară pentru 253.886 persoane. Totodată, au intrat în țară 72.196 mijloace de transport. De asemenea, nu s-a permis intrarea în ţară a 27 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege.”