Ministrul Educației: 2 Anunțuri Oficiale de ULTIM MOMENT privind Anul Școlar 2025, Deciziile Luate

Ministrul Educației a publicat 2 anunțuri oficiale de ultim moment cu privire la anul școlar 2024 - 2025, iată ce decizii a luat Ligia Deca acum.

Ministrul Educației 2 Anunțuri Oficiale ULTIM MOMENT Anul Școlar 2025 Deciziile Luate

Ministrul Educației a publicat în weekend 2 anunțuri extrem de importante pentru toți părinții, elevii și profesorii din România, iar asta deoarece într-o primă fază puteți vedea care este calendarul vacanțelor școlare pentru anul școlar 2024 – 2025, plus celelalte vacanțe care urmează să fie oferite tuturor tinerilor, iar ca părinte e bine să știți când vor fi aceste zile libere.

Ministrul Educatiei vorbește deasemenea cu profesorii din România, cărora le spune care vor fi datele pentru simulările naționale pentru Evaluare Națională și Bacalaureat în 2025, astfel încât toți să aibă o idee foarte clară cu privire la modul în care se vor desfășura aceste examene extrem de importante la nivel național în cursul următoarelor luni de zile.

vacanța an școlar 2024 - 2025
Vacanțele școlare din februarie 2025 pentru toate județele din România!

“Util pentru părinți: în cazul în care nu ați fost încă anuntați de către școli, mai jos găsiți harta cu vacanța din februarie 2025 pentru fiecare județ, realizată de colegii mei. Informațiile privind vacanța din februarie 2025 ne-au fost transmise de inspectoratele școlare. Anul școlar viitor începe pe 9 septembrie, iar primul interval de cursuri se încheie pe 25 octombrie.

Celelalte intervale de cursuri: 4 noiembrie – 20 decembrie; 8 Ianuarie – 7/14/21 februarie, în funcție de săptămâna de vacanță aleasă la nivel de județ; 17/24 februarie/3 martie – 17 aprilie; 28 aprilie – 20 iunie. A rămas mai puțin de o lună până când copiii se vor întoarce la școală! Bucurați-vă de timpul petrecut împreună cu ei în această perioadă.

timați profesori și părinți, am ținut cont de sugestiile dumneavoastră ca 𝐝𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐢𝐦𝐮𝐥𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐞𝐯𝐚𝐥𝐮𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐛𝐚𝐜𝐚𝐥𝐚𝐮𝐫𝐞𝐚𝐭 să fie publicate mai devreme. Prin urmare, ca noutate față de anii școlari trecuți, stabilim datele simulărilor naționale înainte de începerea anului școlar. În imaginile de mai jos găsiți propunerea de calendar. Având în vedere structura anului școlar viitor, propunem ca probele să aibă loc în luna martie.

Pentru transparență și posibilitatea de a ne oferi feedback, această propunere va fi lansată curând în consultare publică de către Ministerul Educației, împreună cu propunerile de calendare pentru examenele naționale. Voi comunica și aici informații privind modalitatea în care puteți trimite feedback.“