ANM: ATENTIONAREA NOWCASTING Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT pentru Romania pe 12 August 2024

ANM a emis atentionarea nowcasting meteorologica oficiala de ultim moment pentru Romania pe 12 august 2024, aducand in imediata atentie fenomene meteo severe.

ANM ATENTIONAREA NOWCASTING Meteorologica Oficiala ULTIM MOMENT Romania 12 August 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis atentionarea nowcasting meteorologica oficiala de ultim moment pentru Romania pe 12 august 2024, aducand in atentia imediata a milioane dintre Romani, fenomenele meteo de vreme severa imediata, care ne vor afecta in cursul urmatoarelor ore, iar dupa cum puteti vedea si mai jos, vorbim despre multe probleme care ar putea aparea.

ANM ne atentioneaza printr-un cod galben meteorologic, despre cancula care va afecta Romania in cursul urmatoarelor ore, fiind asteptate temperaturi de pana la 37 de grade in timpul zilei, sau 20 de grade pe timp de noapte, astfel ca trebuie sa fim foarte prudenti in orice fel de deplasari pe care dorim sa le facem in perioada urmatoare in Romania.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 12 august.

Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Duminică și luni, în sudul Crișanei, Banat, Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, mai ridicate luni, izolat până spre 38 de grade. Nopțile vor fi tropicale, cu valori termice în jurul a 20 de grade.

Notă: Valul de căldură va persista în sud-vest și sud și în zilele următoare.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.