Ministrul Educatiei: Ordinul de ULTIM MOMENT si IMPORTANTE Actiuni Anuntate Romanilor

Ministrul Educatiei anunta un ordin de ultim moment, dar si importante actiuni derulate in aceasta perioada pentru romani, ce a facut Ligia Deca.

ministrul educatiei organizare bacalaureat 2025 universitate vara

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial un ordin de ultim moment pentru scolile din toata Romania, Ligia Deca aducand in imediata atentie a oamenilor propunerile sale pentru roganizarea si desfasurarea Bacalaureatului 2025, acesta fiind supusi dezbaterii publice, inainte de a fi publicat in Monitori Oficial, pentru a intra in vigoare.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre actiunile derulate pentru Ziua Tineretului, Ligia Deca vorbind cu reprezentantii ANOSR despre viitorul educatiei in Romania, ea fiind deasemenea prezenta si in judetul Suceava, unde se desfasoara o Universitate de Vara, cu toate detaliile disponibile mai jos.

“Ordinul privind organizarea şi desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2024 – 2025. Ordinul privind organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat – 2025. Principalele modificări propuse: Competențe bacalaureat – perioada 27 ianuarie – 7 februarie 2025; Probe scrise (EN VIII și bacalaureat 2025) încheiate înainte de finalul lunii iunie.

Posibilitatea vizualizării lucrărilor după afișarea rezultatelor inițiale și înainte de contestații, atât la evaluarea națională, cât și la bacalaureat; Publicarea, alături de calendarele examenelor, și a calendarelor simulărilor examenelor naționale (EN VIII și bacalaureat 2025). Calendarele propuse sunt disponibile în imaginile de mai jos. Forma finală a documentelor va fi aprobată după analiza feedbackului primit în perioada de consultare și după ședința Comisiei de Dialog Social.

De Ziua Internațională a Tineretului, m-am bucurat să fiu din nou în mijlocul studenților. La invitația ANOSR, am participat la Forumul Organizațiilor Studențești din România, derulat cu sprijinul Universității Ștefan cel Mare din Suceava. Dialogul a fost constructiv – ne-am concentrat nu doar pe probleme, ci și pe soluțiile necesare pentru asigurarea unui spațiu sigur în mediul universitar, pentru reducerea abandonului în învățământul superior sau pentru susținerea suplimentară a studenților cu CES.

Le-am transmis reprezentanților ANOSR invitația de a participa la dezbaterea privind armonizarea legislației în zona eticii universitare, în special în ceea ce privește prevenirea și soluționarea oricărei forme de hărțuire. „Reprezentăm viitorul” este mottoul ANOSR și am convingerea că doar împreună, prin dialog, putem face reformele care vor creiona societatea de mâine.

Discuțiile cu profesorii sunt binevenite chiar și în vacanță. Astăzi, i-am cunoscut pe profesorii aflați la Universitatea de Vară Merito Bucovina, ce se desfășoară la Vicovu de Sus. Activitățile reunesc 105 cadre didactice din 11 județe ale țării, Municipiul București și Cahul, Republica Moldova. Am valorificat oportunitatea de a mă afla în mijlocul lor pentru a discuta despre modificările ce vor intra în vigoare la începutul anului școlar și mă bucur că feedbackul a fost unul bun.”