Schengen: Anuntul Oficial cu Actiunile MAI Specifice pentru Intrarea Romaniei cu Granitele Terestre

Schengen este in centrul unui foarte important anunt oficial cu actiunile MAI specifice realizate pentru intrarea Romaniei cu granitele terestre.

Schengen Anuntul Oficial Actiunile MAI Specifice Intrarea Romaniei Granitele Terestre

Schengen ramane in centrul foarte multor discutii importante la nivel european, iar intrarea Romaniei cu granitele terestre ramane una dintre prioritatile importante pe care le are Guvernul de la Bucuresti, autoritatile fiind extrem de motivate sa duca la indeplinire acest obiectiv, asa ca pun in aplicare masuri care sa arate ca pot proteja granitele.

Schengen este in centrul unui anunt facut de catre Politia de Frontiera, iar asta pentru ca vamesii au descoperit nu mai putin de 40 de cetateni in Siria, Irak si Turcia, care au incercat recent sa treaca ilegal granita catre Ungaria, impiedicand traversarea granitei si aratand inca o data ca intrarea Romaniei cu ridicarea controalelor la granite, trebuie sa aiba loc.

Schengen ne-a primit doar partial, dar intrarea Romaniei cu ridicarea controalelor la granitele terestre trebuie sa aiba loc cat mai curand, mai ales ca, dupa cum se poate vedea, Politia de Frontiera are capacitatea de a proteja granitele tarii si impiedica trecerea ilegala a acestora de catre cetatenii care vor sa ajunga in Vestul Europei.

“Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac și Nădlac II au depistat 40 de cetăţeni din Siria, Iran, Irak și Turcia care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului … fiind stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Irak și Turcia.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra unui automarfar situat într-o parcare, în urma căruia au depistat, în semiremorcă, 16 persoane. S-a stabilit că sunt cetățeni din Siria, Iran și Irak ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera.”