Polonia AVERTIZEAZĂ privind Ungaria si Cererile care ar BOICOTA Intrarea României în Schengen

Polonia avertizează privind Ungaria și cererile de ultim moment care ar boicota intrarea României în Schengen, iată ce spune Donald Tusk astăzi.

Polonia AVERTIZEAZĂ Ungaria Cererile BOICOTA Intrarea României Schengen

Polonia a emis o avertizare, prin premierul Donald Tusk, privind Ungaria, care amenință să boicoteze total intrarea României în Schengen, iar asta pentru că liderul guvernului de la Varșovia spune că este imposibilă eliminarea țării din Spațiul Schengen, iar dacă s-ar lua asta în considerare, ar trebui să fie vizate inclusiv alte țări.

Polonia dă de înțeles că Ungaria este doar una dintre țările din Spațiul Schengen care a emis vize pentru ruși și bioeloruși, deci o excludere ar trebui să vizeze mai multe țări, chiar dacă Viktor Orban pare să fi încâlcat cel mai mult regulile de securitate, însă un proces de acest gen riscă să boicoteze total intrarea României în Schengen.

Polonia a fost una dintre țările care a susținut fără rezerve intrarea României la Schengen, inclusiv cu granițele terestre, dar în contextul problemelor pe care Ungaria le-a creat cu vizele emise pentru ruși și bioeloruși, Donald Tusk ne spune că trebuie să căutăm vinovați în mai multe părți decât în Budapesta, pentru că Viktor Orban nu este singura problemă.

“Aș fi atent aici… Am depus mult efort să-l îndepărtez pe prim-ministrul maghiar Viktor Orban și partidul său din grupul internațional… dar aș fi atent să fac cereri de excludere a țărilor din UE. La prima vedere… se pare că a existat o încălcare a legislației europene, precum și a reglementărilor legate de riscul pentru securitatea țărilor Schengen.

Ungaria, în baza informațiilor care există în momentul de față, nu este singura țară din UE care acordă vize bieloruși și ruși, așa că pedepsirea acestora nu i-ar împiedica să intre în blocul comunitar în viitor. a declarat premierul Poloniei, Donald Tusk. “