ATENȚIONĂRI Meteorologice ANM NOWCASTING de ULTIM MOMENT Oficiale în România pe 14 August 2024

Atenționări meteorologice ANM nowcasting de ultim moment oficiale în România pe 14 august 2024, ne sunt aduse în atenție cu fenomene de vreme severă.

ATENȚIONĂRI Meteorologice ANM NOWCASTING ULTIM MOMENT Oficiale România 14 August 2024

Atenționări meteorologice ANM, Administrația Națională de Meteorologie, nowcasting de ultim moment oficiale în România pe 14 august 2024, avem emise din cauza unui cod portocaliu, dar și a unui cod galben, de vreme severă imediată, care vor putea afecta într-o foarte mare măsură un număr foarte mare de oameni în perioada următoare.

ANM detaliază mai jos că în țară ne vom confrunta cu temperaturi caniculare de până la 39 de grade Celsius ziua, dar și 22 de grade Celsius noaptea, codul galben vorbind despre temperaturi caniculare de până la 37 de grade Celsius ziua, sau 20 de grade Celsius noaptea, așa că trebuie să fim atenți la toate deplasările.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU!

Interval de valabilitate: 15 august.

Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat.

Zone afectate: Banat, sudul Crișanei, sudul și sud-vestul Olteniei, sud-vestul Munteniei.

În Banat, sudul Crișanei, sudul și sud-vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 38…39 de grade, iar minimele de 21…22 de grade, izolat de până la 25 de grade în Dealurile de Vest și vor caracteriza o noapte tropicală.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 15 august.

Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic.

Zone afectate: nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Munteniei, nordul Olteniei.

Joi (15 august), în nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Munteniei, nordul Olteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.