Germania Forțează Oficial Măsurile Radicale de la Berlin, ÎNGREUNÂND Intrarea României în Schengen

Germania fortează măsurile radicale oficiale luate de către Berlin, iată cum îngreunează intrarea României în Schengen în cursul anului 2024.

Germania Forțează Oficial Măsurile Radicale Berlin ÎNGREUNÂND Intrarea României Schengen

Germania anunță că nu va renunța la o măsură care îngreunează și mai mult intrarea României în Schengen cu granițele terestre, iar asta pentru că ministrul de interne, Nancy Faeser, a decis să păstreze controalele fixe la granițele terestre pănâ în decembrie 2024, cel mai devreme, chiar dacă ele sunt contrare spiritului Spațiului Schengen.

Germania vrea să păstreze aceste controale la granițele sale terestre din cauza faptului că ele au generat o reducere substanțială a numărului de migranți depistați încercând să intre în țară, la o scădere mare a numărului cererilor de azil și la arestarea multor traficanți de persoane, dar asta îngreunează intrarea României în Schengen.

Germania pune în aplicare măsuri de acest gen pentru că alte soluții mai bune nu are la dispoziție, totul în contextul în care vorbim despre probleme tot mai mari din cauza migrației ilegale, însă cu toate acestea, speranțele ca România să adere mai rapid la Schengen rămân, chiar dacă situația rămâne în continuare foarte complicată.

“Controalele la frontieră vor rămâne atât timp cât este necesar. Controalele la granițele cu Polonia, Republica Cehă, Austria și Elveția trebuie să continue până când migrația neregulată se va reduce efectiv. Este necesar ca măsurile noului sistem european de azil, care asigură o mai mare protecție a frontierelor externe ale UE, să intre în vigoare.

Este deja clar că controalele la frontieră funcționează, a spus politicianul SPD. Lupta împotriva contrabandei are succes, iar migrația neregulată este în scădere. Controalele trebuie să fie aprobate de Comisia UE, întrucât astfel de măsuri nu mai sunt de fapt planificate în spațiul Schengen. Verificările aflate în derulare de către Poliția Federală sunt în prezent aprobate până pe 15 decembrie.”