Ungaria: Plângerea de ULTIM MOMENT a 8 State UE care Amenință să Blocheze Intrarea României în Schengen

Ungaria este vizată de o plângere de ultim moment a 8 state din UE, care amenință să blocheze intrarea României în Schengen cu granițele terestre.

Ungaria Plângerea ULTIM MOMENT 8 State UE Amenință Blocheze Intrarea României Schengen

Ungaria este în centrul unei plângeri oficiale făcute de către nu mai puțin de 8 state ale UE, în frunte cu ministrul afacerilor externe din Estonia, Margus Tsahkna, el trimițând o scrisoare către comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, privind decizia lui Viktor Orban de a lăsa rușii să intre in UE, amenințând să blocheze intrarea României în Schengen.

Ungaria le permite cetățenilor din Rusia si Belarus să intre liber în Spațiul Schengen după o relaxare fără precedent a vizelor pentru aceștia, măsura forțând Estonia, Lituania, Letonia, Finlanda, Norvegia, Suedia, Danemarca, Islanda, să ceară analizarea de către Comisia Europeana a deciziei de la Budapesta, amenințând și intrarea României în Schengen.

Ungaria a mascat decizia favorabilă rușilor si bielorușilor prin includerea lor într-o listă de 8 țări ai căror cetățeni pot intra mai ușor pe piața muncii din țară, însă totul în contextul războiului din Ucraina, iar decizia poate bloca, sau întărzia, intrarea României în Schengen pe termen nedeterminat, fără soluții simple si clare pentru noi.

“Prin urmare, cu îngrijorare am urmărit știrile recente cu privire la decizia Ungariei de a-și extinde sistemul de carduri naționale pentru cetățenii Rusiei și Belarus. Indiferent dacă intră în competența națională sau a Uniunii, suntem îngrijorați că această decizie poate constitui un risc serios de securitate pentru toți state membre.

Trebuie să continuăm să creștem costul războiului pentru Rusia și să izolăm Rusia la nivel internațional atâta timp cât agresiunea din Ucraina continuă, nu să le facilităm intrarea cetățenilor ruși în lumea liberă și democratică pentru a se bucura de tot ceea ce încearcă să ia din Ucraina. spune ministrul afacerilor externe din Estonia, Margus Tsahkna.”