România: Misiunea Oficială de ULTIMĂ ORĂ Derulată pentru Intrarea în Schengen cu Granițele Terestre

România a anunțat misiunea oficială de ultimă oră derulată pentru intrarea în Schengen cu granițele terestre, ce eforturi importante sunt derulate.

România Misiunea Oficială ULTIMĂ ORĂ Derulată Intrarea Schengen Granițele Terestre

România confirmă în mod oficial derularea unei misiuni importante de ultimă oră, care a dus la depistarea unor cetățeni sirieni care încercau să treacă ilegal granița cu Ungaria, după ce au sărit unui dintre gardurile perimetrale de la frontieră, depistarea lor fiind de ajutor pentru intrarea în Schengen cu granițele terestre, desi Karl Nehammer încă nu vrea asta.

România trebuie să protejeze granițele vestice cu Ungaria, pentru a demonstra că are capacitatea de a o face și după ce va fi permisă intrarea în Schengen cu granițele terestre, misiunile de acest gen ajutând la crearea convingerii, în special pentru Austria, că veto-ul din decembrie 2022, a lui Karl Nehammer, trebuie ridicat cât mai curând.

România a confirmat doar luna aceasta depistarea a zeci de cetățeni sirieni, afgani, irakieni, turci și nu numai, care au încercat să treacă ilegal granița de vest a țării cu Austria, iar misiunile de control pentru depistarea acestui tip de acțiuni vor fi, în final, de mare ajutor pentru intrarea in Schengen cu granițele terestre, chiar dacă asta nu se va întâmpla peste noapte.

„La data de 17.08.2024, în jurul orei 23.25, patrula care executa misiune de post control în zona perimetrală a Punctului de Trecere Calafat-Vidin a observat în coloana de autocamioane care se afla staționată pe sensul de intrare în țară, trei persoane care au coborât dintr-un autocamion și au escaladat gardul perimetral, îndepărtându-se prin vegetație.

S-a procedat la urmărirea și reținerea celor trei persoane la aproximativ 150 m față de locul escaladării gardului. După interceptarea acestora, una dintre persoane a acuzat dureri la nivelul unui picior, motiv pentru care a fost transportată la Spitalul Municipal Calafat în vederea acordării de îngrijiri medicale.”