Romania: Importantă Hotărâre de ULTIM MOMENT a MAI pentru Intrarea în Schengen în Totalitate

România a anunțat o importantă hotărâre oficială a MAI pentru intrarea în Schengen în totalitate, iată ce a fost decis la București și cum ne afectează.

Romania Importantă Hotărâre ULTIM MOMENT MAI Intrarea Schengen Totalitate

România își continuă eforturile de întrare în Schengen cu toate granițele, iar asta pentru că în mod oficial ni se vorbește despre o hotărâre foarte importantă care a fost luată la Bucureși, ea fiind materializată sub forma unui proiect al Poliției de Frontieră Române, pentru achizitia unei nave maritime, care să protejeze țărmurile țării.

România vrea să cheltuiască aproape 90 de milioane de LEI pentru a cumpăra această navă, 84% finanțare europeană nerambursabilă, ea urmând a fi folosită la misiuni operaționale cu Frontex, pentru a crește și șansele intrării în Schengen cu toate granițele, combătând migrația ilegala, dar nu doar atât, în cooperare cu instituțiile europene.

România și-a asumat o serie de angajamente foarte importante ca parte a intrării în Schengenul maritim, iar protejarea cât mai eficientă a granițelor maritime este unul dintre ele, deci investițiile de acest gen vor ajuta la intrarea în Schengen cu toate granițele, pentru că vom putea depista și opri mult mai ușor traficul ilegal de persoane, sau bunuri.

„Proiectul vizează achiziționarea unei nave maritime de patrulare costieră care va avea ca obiect creșterea capacității operaționale Frontex, precum și creșterea capacității de supraveghere și control a Poliției de Frontieră Române la frontierele externe ale UE. Obiective: achiziționarea unei nave maritime; creșterea capacității operaționale Frontex.

Creșterea capacității de supraveghere și control la frontierele externe ale Uniunii Europene. Scopul proiectului constă în dotarea Poliției de Frontieră Română cu o navă maritimă de patrulare costieră, în vederea eficientizării supravegherii frontierei de stat și a gestionării eficiente a activității personalului PFR privind prevenirea și combaterea migrației ilegale, a actelor de contrabandă, acțiunilor teroriste și a faptelor circumscrise crimei organizate. dezvăluie Poliția de Frontieră din România.”