2 Informări Oficiale de ULTIMĂ ORĂ ale Ministerului Apărării privind Acțiunile pentru Toți Românii

Ministerul Apărării a publicat 2 informări oficiale de ultimă oră cu privire la acțiunile pentru toți românii din întreaga țară, iată ce a declarat.

2 Informări Oficiale ULTIMĂ ORĂ Ministerului Apărării Acțiunile Toți Românii
Ministerul Apărării, FOTO: Facebook.

Ministerul Apărării anunță că în data de 22 august, la sediul Ministerului Apărării Naționale (MApN), generalul Gheorghiță Vlad, Șeful Statului Major al Apărării, s-a întâlnit cu omologul său din Republica Franceză, generalul Thierry Burkhard, aflat în vizită oficială în România. Întâlnirea a fost un prilej important pentru a discuta situația regională de securitate, precum și progresele realizate în vederea atingerii capacității operaționale finale a Grupului de Luptă NATO până în anul 2025.

Ministerul Apărării, în cadrul discuțiilor, dezvăluie că accentul a fost pus pe responsabilitățile structurilor franceze dislocate în România, care contribuie la consolidarea posturii aliate de descurajare și apărare. Generalul Gheorghiță Vlad a evidențiat că, în ultimii doi ani, cooperarea dintre cele două armate a atins un nivel excelent, reflectat prin creșterea interoperabilității și dezvoltarea infrastructurii necesare pentru instruire și cartiruire.

„Grupul de Luptă reprezintă materializarea coeziunii și unității euro-atlantice și europene în fața provocărilor actuale de securitate. Totodată, dislocarea temporară a unor capabilități aeriene franceze, precum și activitățile curente ale detașamentului francez de apărare antiaeriană MAMBA se înscriu în ansamblul măsurilor aliate de întărire a vigilenței pe flancul estic al NATO și în regiunea Mării Negre,” a declarat șeful Armatei Române.

Ministerul Apărării afirmă și că programul vizitei generalului Thierry Burkhard a inclus și o deplasare la Centrul Național de Instruire Întrunită Getica din Cincu, județul Brașov, unde cei doi lideri militari s-au întâlnit cu militarii din Grupul de Luptă NATO. În acest context, generalul Gheorghiță Vlad a mulțumit omologului său francez pentru implicarea activă a forțelor franceze în comandamentele aliate din România, participarea la exerciții comune și misiuni de stabilitate sub egida NATO și UE.

Generalul Vlad a subliniat importanța creșterii consistente a forțelor și capabilităților aliate în statele care formează flancul estic al teritoriului NATO, subliniind că aceasta este o componentă esențială a posturii de descurajare și apărare a Alianței. În acest context, a fost amintită consolidarea Prezenței Înaintate prin stabilirea unor grupuri de luptă în mai multe țări, inclusiv în România, unde Franța joacă rolul de națiune cadru.

Într-o altă declarație, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina cu ocazia Zilei Independenței, reiterând angajamentul României de a sprijini Ucraina în apărarea independenței, suveranității și integrității sale teritoriale, subliniind că România va continua să fie alături de Ucraina atât timp cât va fi necesar.