Decizia de ULTIM MOMENT a Simonei Bucura-Oprescu pentru o Măsură Specială Anunțată Românilor

Simonei Bucura-Oprescu a anunțat o decizie de ultim moment pentru o măsură specială anunțată românilor din toată țara, iată ce decizie se aplică.

Decizia ULTIM MOMENT Simonei Bucura-Oprescu Măsură Specială Anunțată Românilor

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, afirmă că de la 1 septembrie 2024, pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate din România vor beneficia de o majorare substanțială a indemnizației de însoțitor. Ministrul Muncii, a anunțat recent această măsură, subliniind importanța sprijinirii categoriilor vulnerabile ale societății.

Conform noilor reglementări, indemnizația va crește cu 224 de lei, ajungând de la 1.626 de lei la 1.850 de lei. Această sumă se adaugă la pensia de invaliditate, oferind un sprijin financiar suplimentar pentru persoanele aflate în dificultate.

Simona Bucura-Oprescu dezvăluie că, creșterea indemnizației este rezultatul aplicării prevederilor din Legea nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii. Până în prezent, indemnizația de însoțitor era calculată la 80% din punctul de pensie.

Cu toate acestea, noua lege aduce o schimbare semnificativă, stabilind că indemnizația va reprezenta 50% din valoarea salariului minim brut pe țară garantat în plată. Această modificare este menită să asigure o creștere a veniturilor pentru pensionarii cei mai vulnerabili din România.

Executivul a stabilit, prin Hotărârea de Guvern nr. 598/2024, că salariul minim brut pe țară garantat în plată va fi de 3.700 de lei începând cu 1 iulie 2024. Astfel, majorarea indemnizației pentru însoțitorii pensionarilor cu invaliditate grad I vine ca o consecință directă a acestei decizii.

Simona Bucura-Oprescu transmite că, potrivit datelor furnizate de Casa Națională de Pensii Publice, în România există aproximativ 45.000 de pensionari încadrați în gradul I de invaliditate. Aceștia vor beneficia de această majorare, care este menită să le asigure o mai bună calitate a vieții.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a subliniat că această măsură reflectă angajamentul Guvernului de a îmbunătăți condițiile de viață ale persoanelor cu dizabilități, oferindu-le suportul financiar necesar pentru a duce o viață demnă și independentă.