Spania se Confruntă cu Probleme Mari de ULTIM MOMENT ce-ar Îngreuna Aderarea României la Schengen

Spania se confruntă cu o serie de probleme mari de ultim moment, care ar putea îngreuna aderarea României la Schengen, deciziile luate de Madrid.

Spania Confruntă Probleme Mari ULTIM MOMENT Îngreuna Aderarea României Schengen

Spania se confruntă cu probleme foarte serioase în momentul de față, unele care ar putea duce la o îngreunare a aderării României la Schengen, iar asta pentru că numărul miganților care au ajuns ilegal pe teritoriul țării este aproape dublu în primele 7 luni și jumătate din 2024, față de aceeași perioadă a anului 2025, diferența fiind uriașă.

Spania înregistreaza în Insulele Canare cele mai multe debarcări de migranți până acum în 2024, iar numai zilele trecute peste 400 de persoane au ajuns din nou în custodia autorităților din Ceuta, guvernul de la Madrid având probleme serioase cu fluxul masiv de migranți, iar dacă el va continua, aderarea României la Schengen ar putea fi pusă în discuție.

Spania se confruntă cu aceste probleme din cauza plecărilor masive din țările africane, Mauritania, Gambia și Senegal fiind sursă de plecare pentru foarte mulți dintre migranți, insă situația ar putea deveni și mai serioasă în viitor, așa că rămâne de văzut dacă aderarea României la Schengen va deveni mai dificilă, sau nu, în viitor.

“De la începutul anului până pe 15 august, peste 31 de mii de migranți au debarcat în țară, aproape dublu față de cei 18 mii din aceeași perioadă a anului 2023. Cea mai mare problemă se referă la ruta vest-africană care duce din Mauritania, Gambia și Senegal către Insulele Canare.

Aici au sosit 22.304 de migranți de la începutul anului 2024, față de 9.864 în primele șapte luni și jumătate ale anului trecut. Președintele guvernului regional al Insulelor Canare, Fernando Clavijo, a lansat un nou strigăt de alarmă în ultimele zile, susținând că „peste 150 de mii de refugiați” ar fi gata să plece la mare pentru a ajunge în arhipelagul său din Mauritania.”