Germania: Atacurile Oficiale de ULTIM MOMENT ale 3 Țări din UE, Amenințând Intrarea României în Schengen

Germania este ținta unor atacuri oficiale de ultim moment din partea a 3 țăru ale UE, amenințând procesul de intrare al României în Schengen.

Germania Atacurile Oficiale ULTIM MOMENT 3 Țări UE Amenințând Intrarea României Schengen

Germania este ținta unor atacuri de ultim moment, care din păcate relevă cât de serioasă poate fi amenințarea pentru intrarea României în Schengen, sau dispariția Spațiului Schengen în sine, iar asta deoarece ministerele de interne din Cehia, Polonia, Belgia, reacționează după decizia Berlinului de a prelungi controalele la granițele proprii.

Germania a luat această decizie din cauza faptului că încă înregistrează mulți migranți care încearcă să intre ilegal pe teritoriul său, iar Berlinul caută soluții pentru această problemă, dar țările sale vecine spun că asta distruge ideea sistemului în sine, amenințând în același timă și procesul de intrare al României în Schengen.

Germania are încă de anul trecut controale la unele dintre granițele terestre, iar ele urmează să rămână în vigoare până în toamnă, însă recentele atacuri din țară ar putea aduce măsuri și mai dure, amenințarea pentru intrarea României în Schengen fiind reală, asta dacă sistemul va mai continua să funcționeze în viitor, având în vedere toate aceste controale terestre.

“Aceasta ar fi o abatere fundamentală de la legislația actuală și de la principiul Schengen în sine, ceea ce ar duce, fără îndoială, la efectul de domino al controalelor în întregul spațiu Schengen. a afirmat purtătorul de cuvânt al ministerului de interne din Cehia, Hana Malá.

Acest lucru ar putea duce la dificultăți legate de traficul de frontieră. Germania trebuie să ia în considerare o eliminare rapidă a controalelor la granița poloneză și posibile măsuri alternative. a declarat ministerul de interne polonez. – Pentru o țară ca a noastră, situată în inima Europei și cu o economie foarte deschisă, buna funcționare a spațiului Schengen este esențială. a declarat ministerul de interne belgian. “