Ungaria: Acțunile Oficiale de ULTIM MOMENT care Continuă să Ameninte Intrarea României în Schengen

Ungaria continuă acțiunile oficiale de ultim moment, care reprezintă o posibilă amenințare pentru intrarea României în Schengen cu granițele terestre.

Ungaria Acțunile Oficiale ULTIM MOMENT Continuă Ameninte Intrarea României Schengen

Ungaria continuă acțiunile oficiale care amenință să blocheze intrarea României în Schengen cu granițele terestre, iar asta pentru că atitudinea sfidătoare a țării față de Bruxelles a revenid în atenție, după ce Zoltan Kovacs, secretar de stat în guvernul lui Viktor Orban, a vorbit pe platforma X despre situatia migrației din UE, atacând Comisia Europeană.

Ungaria acuză Bruxelles-ul că politicile sale relaxate cu privire la migrație au adus haosul pe continent, aducând în atenție evenimente recente tragice din Spania sau Germania, dar făcând o paralelă cu teritoriul propriu, unde nu există probleme de acest gen, acuzând Bruxelles că primește prea mulți migranți, atacurile amenințând intrarea României în Schengen.

Ungaria nu s-a ascuns când vine vorba despre criticile dure împotriva Bruxelles-ului, dar din păcate România e prinsă la mijloc cu procesul său de aderare la Schengen cu toate granițele, iar ceea ce face Viktor Orban ar putea să ne lase în afara Spațiului Schengen, cu șanse mici de a mai intra curând, dacă atacurile vor continua în același ritm.

“Europa este martoră la o creștere a migrației ilegale pe toate rutele majore în comparație cu anul trecut, a declarat György Bakondi, consilierul șef de securitate al lui Viktor Orban. El a subliniat incidentele recente, cum ar fi 700 de migranți care încearcă să intre în Spania prin Ceuta și condițiile înrăutățite de pe rutele către insulele grecești.

Consilierul șef Bakondi a subliniat că Ungaria a avertizat cu privire la riscurile de securitate asociate cu migrația ilegală din 2015, inclusiv antisemitismul, terorismul și creșterea criminalității. El a contrastat acest lucru cu situația din Ungaria, unde astfel de probleme sunt absente din cauza politicilor stricte de imigrație ale țării.”