Ungaria: Atacuri de ULTIM MOMENT ale Budapestei spre UE care Complică Aderarea României la Schengen

Ungaria Atacuri ULTIM MOMENT Budapestei UE Complică Aderarea României Schengen

Ungaria continuă să facă anunțuri oriciale care mențin la un nivel ridicate tensiule din Europa si amenință să îngreuneze aderarea deplină a României la Schengen, iar asta pentru că ministrul de externe al țării, Péter Szijjártó a vorbit înaintea întâlnirii miniștrilor de externe ai UE, despre problemele generate de situația migrației în ultimele luni.

Ungaria este una dintre țările care a atacat în repetate rânduri Bruxelles-ul din cauza numărului mare de migranți care au ajuns în Europa în ultimii ani, dar și a atacurilor care au avut loc în ultimii ani, inclusiv cel recent din Solingen, spunând că e nevoie de decizii de reducere a migrației, eventual cu mai multe controale la granițe, ceea ce ar afecta aderarea deplină a României la Schengen.

Ungaria face de ceva vreme jocurile Rusiei și încearcă să alimenteze neînțelegerile dintre statele europene cu privire la migrație, reușind în unele cazuri să provoace disensiuni, însă vedem acum că guvernul lui Viktor Orban nu renunță, iar autoritățile de la București vor trebui să gestioneze aceste amenințări pentru aderarea deplină a României la Schengen.

“În ultimele zile, s-au primit din ce în ce mai multe știri de rău augur privind securitatea Europei, atât în prezent, cât și în viitor. Nu doar Germania, ci întreg continentul a fost șocat de furia de la Solingen, care, din păcate, nu este un fenomen unic în ceea ce privește evenimentele din ultimele luni.

Urmează zile importante, decisive: mâine este întâlnirea miniștrilor de externe la Bruxelles, apoi în acest weekend vor avea loc alegeri în Turingia și Saxonia, iar acestea din urmă vor avea o mare importanță în ceea ce privește viitorul întregii politici europene de migrație.”

author avatar
Redactia iDevice.ro