Mesajul de ULTIM MOMENT al Elenei Lasconi, ce Transmite Oficial Romanilor, Presedintele USR

Mesajul ULTIM MOMENT Elenei Lasconi Transmite Oficial Romanilor Presedintele USR

Elena Lasconi, presedintele USR, o voce respectata in peisajul politic romanesc, si unul dintre candidatii la alegerile prezidentiale care urmeaza sa aiba loc in lunile noiembrie si decembrie ale acestui an, a adus in mod oficial in discutie situatia celor 1,2 milioane de romani care traiesc si muncesc in Marea Britanie. In cadrul unei intalniri cu ambasadorul Marii Britanii in Romania, E.S. Giles Matthew Portman, Lasconi a subliniat rolul important pe care acesti cetateni romani il au in consolidarea relatiei dintre cele doua natiuni.

“Romanii din Marea Britanie sunt cetateni responsabili, care respecta legea si contribuie semnificativ la dezvoltarea economiei britanice,” a declarat Elena Lasconi. “In acelasi timp, banii pe care ii trimit acasa sunt esentiali pentru dezvoltarea economiei Romaniei.”

Elena Lasconi a accentuat necesitatea ca Romania sa acorde mai mult respect si sprijin romanilor din diaspora, oriunde s-ar afla acestia. “Politicienii trebuie sa inteleaga ca diaspora romaneasca nu este doar o masa de manevra utilizata cinic in scopuri politice o data la cinci ani,” a adaugat ea.

Discutia dintre Lasconi si ambasadorul britanic a subliniat si relatiile bilaterale excelente dintre Romania si Marea Britanie, in special in domeniile politic, de aparare si economic. “A fost o placere sa discut cu reprezentantul Majestatii Sale Charles al III-lea,” a spus Lasconi, subliniind colaborarea stransa dintre cele doua tari.

Elena Lasconi spune ca un alt punct important abordat a fost contributia militarilor britanici la apararea teritoriului Romaniei. Lasconi a adus un omagiu pilotilor din Royal Air Force stationati in bazele militare romanesti, care, potrivit ei, “transmit un mesaj puternic de disuasiune oricui este tentat sa testeze apararea noastra.”

Elena Lasconi, in ceea ce priveste viitorul, a subliniat importanta intensificarii colaborarii dintre cele doua tari in combaterea traficului de persoane, unul dintre domeniile cheie ale parteneriatului strategic cu Marea Britanie. “Acest parteneriat strategic este un pilon fundamental al politicii externe si de aparare a Romaniei, alaturi de parteneriatul strategic cu SUA si de apartenenta la NATO.”