Windows 11 are o Functie SECRETA Speciala Dezvaluita, ce Nu Stiai ca Poti Face

Windows 11 Functie SECRETA Speciala Dezvaluita Nu Stiai Poti Face

Windows 11, cel mai popular sistem de operare pentru calculatoare, cu sute de milioane de utilizatori in intreaga lume, a avut descoperita o noua functie ascunsa de catre Microsoft printre setari, care promite sa faca viata mai usoara atunci cand o aplicatie care s eblocheaza. Microsoft a introdus in cele mai recente versiuni ale Windows 11 o optiune secreta care permite inchiderea fortata a aplicatiilor blocate direct din taskbar, fara a fi nevoie de accesarea Task Manager-ului.

Windows 11 are aceasta functie noua, desi nu a fost promovata intens de Microsoft, ca una extrem de utila pentru utilizatorii care se confrunta frecvent cu aplicatii care se blocheaza sau care devin nefunctionale. Pana acum, inchiderea acestor aplicatii necesita deschiderea Task Manager-ului, identificarea procesului problematic si inchiderea manuala a acestuia. Noua optiune simplifica acest proces, permitand inchiderea aplicatiei cu doar un clic dreapta pe pictograma din taskbar.

Windows 11 Functie SECRETA Speciala Dezvaluita Nu Stiai Poti Face meniu setari idevice.ro

Pentru a activa aceasta functie, utilizatorii trebuie sa acceseze setarile avansate ale Windows 11 si sa activeze optiunea in mod manual, deoarece nu este activa implicit. Odata ce optiunea este activata, o noua optiune “End Task” va aparea in meniul contextual atunci cand se face clic dreapta pe o aplicatie din taskbar. Aceasta optiune functioneaza similar cu butonul “End Task” din Task Manager, inchizand instant aplicatia fara avertisment.

Windows 11 Functie SECRETA Speciala Dezvaluita Nu Stiai Poti Face taskbar end task idevice.ro

Windows 11, desi este o functie ascunsa, multi utilizatori au apreciat-o deja, considerand-o un instrument util pentru imbunatatirea fluxului de lucru si economisirea timpului. Aceasta descoperire subliniaza eforturile continue ale Microsoft de a adauga functii practice si inovatoare in Windows 11, unele dintre ele fiind evidentiate doar de utilizatorii avansati.

Ramane de vazut daca Microsoft va aduce aceasta functie mai in fata, facand-o mai usor accesibila pentru toti utilizatorii in actualizarile viitoare, sau daca va ramane o optiune rezervata celor care exploreaza in detaliu sistemul de operare. Cert este ca Windows 11 continua sa surprinda, oferind mai mult decat ceea ce se vede la prima vedere.

author avatar
Redactia iDevice.ro