AVERTIZARE Meteorologica ANM Oficiala de ULTIM MOMENT in Romania pe 1 Septembrie 2024

AVERTIZARE Meteorologica ANM Oficiala ULTIM MOMENT Romania 1 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o avertizare meteorologica oficiala de ultim moment in Romania pe 1 septembrie 2024, aducand in imediata atentie a romanilor din regiunile vizate, un de cod galben pentru intervalul 1 – 2 septembrie 2024, ce vizeaza mai multe regiuni din vestul si nord-estul tarii. Potrivit ANM, in zonele Banat, Crisana, Maramures, vestul Transilvaniei, jumatatea de vest a Olteniei si nord-estul Moldovei se vor inregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru aceasta perioada a anului.

ANM spune ca temperaturile maxime vor oscila intre 32 si 35 de grade Celsius, cu valori care depasesc cu 7 pana la 10 grade mediile multianuale specifice inceputului de septembrie. In aceste regiuni, se vor resimti local conditii de canicula, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge sau chiar va depasi usor pragul critic de 80 de unitati, ceea ce indica un risc crescut pentru sanatatea populatiei.

ANM avertizeaza ca temperaturile ridicate vor persista si in zilele urmatoare, extinzandu-se in majoritatea regiunilor tarii. Vremea va fi calduroasa, cu episoade de canicula mai pronuntate in special in vestul si sud-vestul Romaniei, in timpul dupa-amiezilor.

Meteorologii recomanda populatiei sa evite expunerea prelungita la soare, sa se hidrateze corespunzator si sa urmareasca in continuare actualizarile meteo. Avertizarile si atentionarile meteorologice vor fi actualizate in functie de evolutia fenomenelor prognozate.

ANM spune ca informarile meteorologice sunt emise pentru a avertiza asupra unor fenomene ce ar putea deveni temporar periculoase, desi sunt obisnuite pentru perioada respectiva. Avertizarile de fenomene periculoase imediate sunt emise pentru o perioada de maxim 6 ore.

author avatar
Redactia iDevice.ro