Informarile Importante de ULTIM MOMENT ale Ministerului Apararii privind Actiunile Armatei Romane in Romania

Informarile Importante ULTIM MOMENT Ministerului Apararii Actiunile Armatei Romane Romania

Ministerul Apararii anunta oficial ca ieri, 2 septembrie, in poligonul de instructie s-a desfasurat ceremonia de inchidere a exercitiului cu trageri de lupta „DOBROGEA24”, un eveniment important pentru structura de aparare antiaeriana din garnizoana Murfatlar, subordonata Brigazii 9 Mecanizata „Marasesti”. La eveniment au participat numerosi militari, care, de-a lungul exercitiului, au demonstrat dedicatie, implicare si un nivel inalt de profesionalism.

Ministerul Apararii dezvaluie ca in cadrul ceremoniei, comandantul structurii a tinut sa le multumeasca personal militarilor pentru efortul si seriozitatea de care au dat dovada. Acesta a subliniat importanta pregatirii continue si a unitatii de echipa, factori esentiali pentru succesul oricarei misiuni. De asemenea, cei mai merituosi dintre participanti au fost recompensati cu certificate de apreciere, recunoscand astfel contributia lor semnificativa la reusita exercitiului.

Ministerul Apararii aduce in atentie deasemenea ca in cadrul Statului Major al Fortelor Terestre, a avut loc un moment deosebit, marcat de trecerea in rezerva a unui ofiter cu o cariera impresionanta. „Ma simt onorat sa afirm ca, de-a lungul intregii mele cariere, am facut parte, cu o mica exceptie, din Fortele Terestre Romane!”, a declarat acesta. Dupa 34 de ani petrecuti in uniforma militara, ofiterul se retrage cu un sentiment de implinire si mandrie.

Reflectand asupra carierei sale, ofiterul a mentionat ca, daca ar fi sa aleaga din nou, ar opta fara ezitare pentru aceeasi cale, aceea a carierei militare. Cu toate acestea, a exprimat si regretul ca nu a avut mai mult timp la dispozitie pentru a realiza tot ceea ce si-ar fi dorit.

„Amintirile nu trebuie sa fie o povara, ci dimpotriva, ele trebuie sa ne dea senzatia ca timpul scurs nu a fost pierdut, ci a fost fructificat constructiv”, a adaugat ofiterul, inainte de a multumi conducerii Statului Major al Fortelor Terestre si colegilor sai pentru sprijinul constant.

Ministerul Apararii a confirmat deasemenea ca pe 30 august, in prezenta sefului Statului Major al Apararii, general Gheorghita Vlad, si a sefului Statului Major al Fortelor Navale, viceamiral Mihai Panait, s-a desfasurat ceremonia de depunere a Juramantului Militar la Regimentul 307 Infanterie Marina „Heracleea” din Babadag.

Evenimentul a avut o incarcatura emotionala puternica, fiind un moment solemn in care cei 39 de soldati profesionisti si-au asumat responsabilitatea, onoarea si demnitatea conferite de statutul de militar. Dupa parcurgerea unui modul de pregatire militara ce a durat cateva luni, acestia au rostit un legamant fata de Patrie si au jurat credinta tarii noastre, fiind acum pregatiti sa isi indeplineasca indatoririle cu devotament si profesionalism.

author avatar
Redactia iDevice.ro