ANM: ATENTIONARI Meteorologice Oficiale de ULTIM MOMENT in Romania pe 4 Septembrie 2024

ANM ATENTIONARI Meteorologice Oficiale ULTIM MOMENT Romania 4 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis atentionari meteorologice oficiale de ultim moment in Romania pentru data de 4 septembrie 2024, care ne anunta ca vom resimti temperaturi deosebit de ridicate, canicula si disconfort termic accentuat in mai multe zone ale tarii.

ANM afirma ca in nordul Crisanei, vestul Transilvaniei, nordul si estul Olteniei, precum si in jumatatea vestica a Munteniei, temperaturile vor ramane deosebit de ridicate pentru aceasta perioada a anului. In aceste regiuni, se asteapta local perioade de canicula, insotite de un disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor oscila intre 32 si 35 de grade Celsius.

ANM ne atentioneaza deasemenea ca in judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, a fost emis un cod portocaliu de canicula. In aceste zone, canicula va persista pe parcursul intregii zile, iar disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatura-umezeala (ITU) atingand pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor urca pana la 35-37 de grade Celsius, in timp ce minimele nocturne vor fi cuprinse intre 18 si 22 de grade Celsius.

Populatia din zonele afectate este sfatuita sa ia masuri de precautie, evitand expunerea prelungita la soare si consumand suficiente lichide pentru a preveni deshidratarea. Este recomandata, de asemenea, evitarea activitatilor fizice intense in aer liber in timpul orelor de varf ale zilei.

Autoritatile locale sunt in alerta si pregatite sa intervina in caz de necesitate, pentru a asigura protectia si siguranta populatiei in fata acestor conditii meteorologice extreme.

author avatar
Redactia iDevice.ro