Grecia: Atacurile Oficiale de ULTIM MOMENT Impotriva Germaniei si Aderarea Romaniei la Schengen

Grecia Atacurile Oficiale ULTIM MOMENT Impotriva Germaniei Aderarea Romaniei Schengen

Grecia lanseaza o serie de atacuri oficiale impotriva Germaniei, prin premierul Kyriakos Mitsotakis, acesta vorbind despre deciziile recente ale Berlinului de a impune controale la granitele terestre, spunand ca nu aceasta trebuie sa fie solutia pentru problema migratiei, si in efect ajutand aderarea deplina a Romaniei la Schengen, poate chiar in cursul anului 2024.

Grecia spune ca solutia pentru controlarea migratiei poate fi o politica similara cu cea pe care ea o deruleaza, protejand granitele Uniunii Europene, o politica de migratie echitabila, nu blocarea granitelor, asa cum face Germania, militand pentru renuntarea la aceasta masura, ce ar ajuta si aderarea Romaniei la Schengen in totalitate.

Grecia este una dintre tarile in care ajung numere mari de migranti dupa calatorii lungi pe mare, migrantii supunandu-se constant unor pericole foarte mari pentru a ajunge in Uniunea Europeana, mentinerea granitelor deschise ajuntand aderarea Romaniei la Schengen, intr-un spatiu de libera circulatie, care chiar ar functiona in spiritul in care a fost creat acum zeci de ani.

„Problema migrației ține Germania ocupată, dar răspunsul nu poate fi abolirea unilaterală a tratatului Schengen. Aruncarea mingii în alte țări nu poate fi tolerată. Răspunsul nu poate fi anularea unilaterală a Schengen și aruncarea mingea în țările care se află la granițele externe ale Europei. O soluție ar presupune un compromis echitabil între toate țările europene.

Care ar accepta nevoia de a proteja frontierele externe ale Europei. Grecia și-a făcut rolul în a-și păzi granițele, care sunt afectiv și granițele UE, printr-o politică de migrație strictă, dar echitabilă. Această politică a avut ca efect reducerea intrării migranților la graniță și normalizarea situației de pe insule. Am trimis un mesaj că traficanții nu dețin controlul.”

author avatar
Redactia iDevice.ro