Promisiunea lui Marcel Ciolacu si Masurile de ULTIM MOMENT Hotarate de Guvernul Romaniei

Promisiunea Marcel Ciolacu Masurile ULTIM MOMENT Hotarate Guvernul Romaniei

Marcel Ciolacu, premierul Romaniei, a anuntat astazi punerea in aplicare a unei promisiuni importante pe care a facut-o oamenilor afectati de inundatii, deoarece primele masuri concrete pentru sprijinirea familiilor afectate de inundatiile devastatoare din judetul Galati. In urma promisiunilor facute in ultimele zile, Guvernul aloca fonduri pentru a compensa o parte din pagubele suferite de comunitatile lovite de dezastru.

Marcel Ciolacu a anuntat ca fiecare familie afectata va primi un ajutor de urgenta in valoare de pana la 10.000 de lei. De asemenea, familiile care si-au pierdut persoane dragi in urma inundatiilor vor beneficia de un ajutor suplimentar de 10.000 de lei. “Este un gest obligatoriu de solidaritate fata de romanii incercati greu de soarta”, a subliniat premierul.

Pentru a asigura continuitatea educatiei, Guvernul a aprobat eliberarea de la Rezervele Statului a patru cladiri modulare. Acestea vor servi ca spatii temporare de invatamant pentru copiii din comunele afectate, pana cand situatia va reveni la normal. “Vrem ca toti copiii sa poata merge in continuare la scoala”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a tinut sa multumeasca tuturor institutiilor locale si centrale care s-au implicat in gestionarea situatiei de urgenta. “Sunt mii de pompieri, militari, politisti, medici si angajati din administratiile locale care au muncit non-stop de aproape 72 de ore”, a mentionat acesta, evidentind efortul colectiv depus pentru a ajuta comunitatile afectate.

Marcel Ciolacu a dat asigurari ca autoritatile nu se vor opri pana cand infrastructura din zonele afectate nu va fi complet reabilitata. “Ii asigur pe locuitorii afectati de inundatii ca nu ne vom opri pana cand nu vom repara soselele si podurile din zona, pana cand nu vom reface toate locuintele distruse, astfel incat viata lor sa revina cat mai aproape de normal”, a afirmat premierul.

In incheiere, premierul a salutat solidaritatea aratata de mediul privat romanesc fata de cei afectati de inundatii. “Le multumesc pentru ca se alatura efortului guvernamental! Este un gest demn de respect, pentru ca asta inseamna cu adevarat solidaritatea!”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Prin aceste masuri, Guvernul isi reafirma angajamentul de a sprijini comunitatile afectate si de a facilita revenirea la normalitate in cel mai scurt timp posibil.

author avatar
Redactia iDevice.ro