Masurile URGENTE Ale lui Mircea Fechet Decise in Urma Dezastrului din Moldova

Masurile URGENTE Mircea Fechet Decise Urma Dezastrului Moldova

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a vizitat localitatile Corbu si Corod din judetul Galati, grav afectate de inundatiile recente, declarand ca situatia din teren este critica si ca este nevoie de o mobilizare masiva pentru a ajuta comunitatile lovite de acest dezastru natural.

“Am fost astazi printre oamenii care au nevoie de noi. Este multa suferinta in aceste localitati, iar noi trebuie sa oferim tot sprijinul de care putem da dovada”, a declarat Mircea Fechet. Ministrul a subliniat ca schimbarile climatice produc efecte din ce in ce mai devastatoare, iar Romania trebuie sa-si regandeasca strategia de pregatire pentru astfel de dezastre. “Fie ca vorbim de canicula, seceta sau ploi abundente, impactul asupra comunitatilor este tot mai grav”, a adaugat ministrul Mediului.

Mircea Fechet spune ca o coordonare a echipelor de interventie este esentiala, a explicat ministrul, mentionand ca primarii din zonele afectate colaboreaza indeaproape cu “Apele Romane” pentru a raspunde eficient nevoilor comunitatilor. “Ne asiguram ca toate utilajele, echipamentele si personalul sunt prezente acolo unde este nevoie”, a asigurat Fechet.

Mircea Fechet subliniaza ca in unele dintre localitatile afectate, in ciuda lucrarilor anterioare de regularizare si decolmatare, volumul exceptional al precipitatiilor a depasit capacitatea infrastructurii existente. “Exista localitati profund afectate unde, din pacate, lucrarile anterioare nu au fost suficiente, avand in vedere cantitatea record de precipitatii”, a explicat ministrul Mediului.

Pe masura ce apele incep sa se retraga, eforturile de recuperare sunt in plina desfasurare. “Departamentul pentru Situatii de Urgenta, alaturi de ‘Apele Romane’, autoritatile publice locale, voluntarii si localnicii scot apa si malul din case si curti. Scopul nostru este sa ne asiguram ca fiecare persoana afectata are unde sa doarma, ca dispune de alimente si apa potabila”, a spus Fechet. De asemenea, se efectueaza evaluari precise ale daunelor suferite de fiecare gospodarie.

Mircea Fechet a incheiat prin a sublinia ca autoritatile vor ramane alaturi de oamenii afectati, asigurandu-se ca acestia primesc tot sprijinul necesar pentru a trece peste aceasta situatie dificila.

Acest episod de inundatii severe a scos inca o data la iveala nevoia urgenta de a investi in masuri mai eficiente de prevenire si gestionare a dezastrelor naturale, intr-un context in care schimbarile climatice par a deveni din ce in ce mai imprevizibile si periculoase.

author avatar
Redactia iDevice.ro