ANM: AVERTIZARE Oficiala NOWCASTING Meteorologica de ULTIM MOMENT in Romania pe 17 Septembrie 2024

ANM AVERTIZARE Oficiala NOWCASTING Meteorologica ULTIM MOMENT Romania 17 Septembrie 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o atentionare oficiala nowcasting meteorologica de ultim moment pe 17 septembrie 2024 in Romania,aducandu-ne in atentie un cod Galben pentru ceata densa in mai multe judete din vestul tarii.

ANM afirma ca aceasta avertizarea este valabila pentru o perioada limitata de timp in Romania, iar zonele afectate din judetele Arad, Timis si Hunedoara ar putea sa nu fie singurele afectate de aceste probleme.

ANM, in localitatile Savarsin, Varadia de Mures, Birchis, Petris si Bata din judetul Arad, Margina din judetul Timis, precum si in Deva, Orastie, Simeria, Ilia si alte zone din judetul Hunedoara, se va semnala ceata densa. Aceasta va determina o vizibilitate redusa, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

Meteorologii avertizeaza ca aceste conditii pot cauza dificultati majore in trafic, reducand drastic vizibilitatea. De asemenea, avertismentele meteo sunt actualizate constant in functie de evolutia si severitatea fenomenelor meteorologice.

Recomandam conducatorilor auto sa circule cu prudenta sporita in zonele afectate, adaptand viteza la conditiile de drum. Autoritatile subliniaza ca avertizarile de fenomene periculoase imediate sunt emise pentru o perioada de maxim 6 ore, iar situatia va fi monitorizata in permanenta de Centrul National de Prognoza Meteo.

Ramaneti la curent cu actualizarile meteo pentru a va asigura ca sunteti pregatiti sa faceti fata conditiilor dificile din aceste zone.

author avatar
Redactia iDevice.ro