Actiunile si Misiunile Oficiale Anuntate de Ministerul Apararii cu Masuri de ULTIM MOMENT in Romania ale Militarilor Romani

Actiunile Misiunile Oficiale Anuntate Ministerul Apararii Masuri ULTIM MOMENT Romania Militarilor Romani

Ministerul Apararii continua sa isi demonstreze angajamentul fata de securitatea nationala si cooperarea internationala, deoarece a anuntat in mod oficial prin participarea militarilor romani la exercitii militare multinationale si interventii in situatii de urgenta.

Ministerul Apararii spune ca in perioada 9-13 septembrie, structuri din cadrul Fortelor Terestre au participat la activitati de instruire in comun cu parteneri NATO din Polonia si Portugalia, desfasurate la Sfantu Gheorghe. Pe parcursul acestei instruiri multinationale, militarii au executat diverse actiuni de lupta in mediul montan, avand ca obiectiv antrenarea personalului pentru operatiuni militare in context NATO si validarea tehnicilor, tacticilor si procedurilor utilizate in teren muntos-impadurit.

Ministerul Apararii afirma deasemenea si ca intre 10 si 12 septembrie, o echipa de specialisti in cooperare civil-militara (CIMIC) de la Batalionul 1 CIMIC “General de corp de armata Stefan Holban” al Brigazii 1 Sprijin Manevra “Argedava” si reprezentanti ai Afacerilor Civile din Statele Unite ale Americii au efectuat o vizita de documentare in garnizoanele Miercurea Ciuc si Lunca de Sus.

Aceste vizite au rolul de a consolida relatiile interinstitutionale si de a promova parteneriatul strategic dintre Romania si SUA, precum si de a exersa procedurile comune de operare in domeniul cooperarii civil-militare.

Pe plan intern, in ultimele 4 zile, aproximativ 320 de militari din Brigada 10 Geniu, Brigada 282 Blindata “Unirea Principatelor” si Regimentul 528 ISR “Vlad Tepes” au intervenit cu peste 50 de mijloace tehnice in localitatile Pechea, Cuza-Voda si Slobozia Conachi din judetul Galati.

Actiunile au fost intreprinse inclusiv ieri pentru a sprijini populatia afectata de inundatii, la solicitarea autoritatilor locale responsabile cu interventia in situatii de urgenta. Ieri au fost in desfasurare sapte misiuni de interventie in diverse localitati.

Structurile specializate ale Ministerului Apararii monitorizeaza constant situatia din teren, iar subunitatile de interventie raman pregatite sa actioneze prompt la cererea autoritatilor, conform planurilor stabilite pentru astfel de situatii.

Ministerul Apararii isi reafirma dedicarea fata de protectia cetatenilor si colaborarea cu partenerii internationali, prin actiuni concrete atat pe plan intern, cat si extern.

author avatar
Redactia iDevice.ro